Hipotermia si leziunile creierului – Noi studii0 Comments

Publicat in:
Etichete: creier, hipotermia, hipotermie, leziuni, savanti, scotia, teste

O echipa de oameni de stiinta din Scotia a observat in cadrul unor teste ca persoanele care aveau parte de o racire a creierului dupa ce au suferit un accident vascular cerebral prezinta sanse mai mari sa se recupereze mai repede. Medicii din cadrul Universitatii din Edinburgh au apreciat ca hipotermia are capacitatea de a diminua leziunile din creier in cazul celor care au suferit accidente cerebrale.

Hipotermia si leziunile creierului

Hipotermia si leziunile creierului

Expertii vorbesc despre o metoda care inseamna diminuarea temperaturii unei persoane cu circa 35 de grade Celsius, prin tehnici intravenoase.

Potrivit Health.com, specialistii din Scotia mai sunt de parere ca in cazul in care un pacient este pus intr-o stare de hibernare artificiala, medicii pot sa evalueze corect care sunt vasele de sange blocate.

Specialistii scotieni afirma ca accidentele vasculare cerebrale produc mari probleme si fac in jur de 1.000 de victime in Europa in fiecare an. Totusi, circa 2.000 de pacienti supravietuiesc acestei traume in fiecare an, insa raman cu leziuni.

Medicii vor finantare pentru continuarea cercetarilor

Expertii mai spun ca estimarile referitoare la hipotermie sunt incurajatoare, iar aceasta poate imbunatati rezultatele pentru cel putin 40.000 de europeni in fiecare an.

Potrivit sursei citate, Asociatia Americana a Inimii recomanda punerea in aplicare a hipotermiei usoare, la temperaturi reduse treptat, in cazul celor care au supravietuit unui stop cardiac.

Datorita faptului ca sunt incurajati de succesele obtinute, savantii din toata Europa s-au reunit la Bruxelles pentru a solicita fonduri financiare pentru continuarea studiilor in aceasta directie.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Hipotermia si leziunile creierului – Noi studii

Lasă un răspuns