Dieta cu fibre0 Comments

Publicat in:


  • legume: morcovi, ardei, spanac, linte, fasole pastai (verde sau galbena), fasole boabe, mazare;
  • fructe proaspete si oleaginoase (nuci, seminte);
  • orez integral si brun;
  • cereale integrale;
  • naut, hrisca, quinoa, amarant.
Dieta cu fibre

Dieta cu fibre

Alimentele care au un continut ridicat de fibre

* Taratele crude (ovaz, grau, porumb, orez), taratele dintr-un singur tip de cereale, un baton cu un singur tip de fibre.
* Fasolea uscata fiarta (Lima, boabe Adzuki, boabe mari Fava, neagra, Garbanzo), fasole boabe fiarta, fasole galbena fiarta, fasole alba mica fiarta, supa de fasole neagra fiarta, fasole Pinto fiarta, fasole mung fiarta, linte fiarta.
* Fructele de padure: zmeura, mure, afine, coacaze rosii si albe, agrise, boabe de soc, capsuni.
* Cerealele integrale: floricele de porumb, ovaz uscat, orez salbatic si orez brun fiert, boabe de grau uscate, orz lustruit fiert, faina de secara uscata, amarant, mei fiert, quinoa fiarta, triticale faina uscata, faina integrala de grau uscata, paine din faina integrala, spaghete din grau integral gatite, biscuiti sau napolitane cu secara, bulgur fiert.
* Mazarea dulce: mazare cu ochi negri fiarta, mazare verde congelata, mazare pigeon fiarta.
* Fibrele din legume (care au culoarea verde): varza fiarta, spanac gatit, sfecla verde fiarta, nap fiert, mustar verde fiert.
* Fructele oleaginoase: nuci de brazilia, migdale, acaju, fistic, arahide, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, seminte de in.
* Legumele din familia Brassica: varza sau conopida fiarta, varza de Bruxelles fiarta, varza creata cruda, varza rosie fiarta, broccoli fiert.
* Cartofi: cartof dulce sau cartof rosu cu coaja.
* Fructe: banane, portocale, prune uscate, pere, smochine uscate, stafide.
* Fructe si legume exotice: avocado crud, guava crud, ciuperci de paie conservate, jucama cruda, carambola cruda, inimi de palmier fierte, radacina de lotus, pere asiatice crude, taro feliat, edamame congelate.
* Alimente fortificate cu fibre: lape de soia imbogatit cu fibre, cereale imbogatite cu fibre, paine de grau, paine crocanta de secara.

Aveti mare grija la orezul alb, graul rafinat si cerealele folosite pentru micul dejun deoarece acestea au inlaturata cea mai mare parte a fibrei si se transforma cu rapiditate in glucoza atunci cand ajung in sange.

Glucoza odata ajunsa in sange creste nivelul insulinei si astfel vom avea extrem de multa energie pe care daca nu o folosim organismul nostru o va depozita. Si acesta nu este singurul dezavantaj, cresterea insulinei determina si aparitia senzatiei de foame, un ciclu din pacate nefolositor pentru silueta si sanatatea noastra.

Daca vom consuma suficiente fibre atunci nivelul zaharului din sange se va mentine la cote normale, trebuie insa sa avem grija si cu cantitatea de fibre consumata (excesele nu sunt recomandate).

Atunci cand urmati aceasta dieta veti observa ca nu veti mai simti nevoia acerba de a consuma dulciuri, senzatia de satietate se va mentine pentru o perioada lunga de timp si astfel vom rezista cu usurinta tentatiilor dulci.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta cu fibre

Lasă un răspuns