De ce nu este bine sa aveti prin preajma persoane depresive?0 Comments

Publicat in:
Etichete: depresie, ganduri negre, oameni de stiinta, pacienti, SUA, teste

Depresia reprezinta o afectiune care face tot mai multe victime la nivel global, mai ales din cauza unor factori precum stresul, problemelor de tot felul, situatiilor dificile din cuplu sau a unor factori externi precum poluarea sau ingeratul unor medicamente puternice, cu efecte secundare asupra corpului.

Compania persoanelor depresive

Compania persoanelor depresive

Potrivit BBC, concluzia unor cercetatori din SUA este destul de ingrijoratoare, mai ales ca afectiunea este contagioasa! Cercetarile indica faptul ca gandurile negre se pot transmite si pot creste in intensitate odata ce au ajuns sa te streseze.

Studiul mentionat a fost realizat in cadrul Universitatii „Notre Dame” din Indiana, SUA.
Cercetarea a aratat faptul ca problemele  de acest tip se transmit. Raportul a insemnat studierea comportamentului a 100 de cupluri tinere, care locuiau impreuna.

Cum se transmit mai departe gandurile negre?

Pentru circa o jumatate de an, savantii au incercat sa analizeze starile prin care trece corpul parcticipantilor la teste. Potrivit Care2.com, expertii au ajuns la concluzia ca „gandurile negre” se transmit de la un partener la altul.

Acestia au observat ca vulnerabilitatea individuala se asociaza cu riscul de manifestare ulterioara a simptomelor depresive. Expertii mai sustin ca persoana care sta alaturi de un student cu nivel inalt de vulnerabilitate isi mareste propria fragilitate si se expune, cu timpul, la depresie. In plus, exista si posibilitatea inversa si anume ca optimismul determina optimism.

Mai mult, cercetatorii din SUA sustin ca oamenii care stau in preajma pacientilor depresivi vor avea nevoie si de consiliere psihologica, odata cu trecerea timpului.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce nu este bine sa aveti prin preajma persoane depresive?

Lasă un răspuns