De ce apare in corp bacteria care cauzeaza cancerul de stomac?0 Comments

Publicat in:
Etichete: bacteria, bacterie, cancer, cazuri, corp, francezi, franta, Helicobacter pylori, rata de deces, stomac

Una dintre cele mai dureroase afectiuni este cea a cancerului gastric. Potrivit specialistilor de la Institutul Pasteur, aceasta afectiune ar putea avea drept cauza aparitia si manifestarea unei bacterii, anunta BBC. Cancerele de stomac sunt in 90% din cazuri adenocarcinoame, adica pacientul prezinta tumori maligne care apar la nivelul glandelor din mucoasa gastrica.

Bacterie cancer de stomac

Bacterie cancer de stomac

Cancerul de stomac este frecvent intalnit si ramane a doua cauza de mortalitate provocata de cancer. Pe Terra, anual circa 990.000 de cazuri noi cauzeaza in jur de 800.000 de decese.

In tarile mai dezvoltate ale lumii, cazurile de cancere ale stomacului sunt in scadere. De pilda, in Franta sunt inregistrate intre 6.000 si 8.000 cazuri noi in fiecare an si 4.400 de decese au fost raportate in anul 2012.

La barbatii de peste 65 de ani, expertii ne anunta ca rata de dedecs din cauza acestei afectiuni in primii cinci ani dupa diagnosticare atinge 75%. Potrivit unor cercetari feectuate de medicii francezi, infectarea stomactului de catre bacteria Helicobacter pylori reprezinta un factor de risc major pentru cancerul gastric.

Infectia cu aceasta bacterie se dobandeste inca din copilarie in multe cazuri

BBC arata ca aceasta bacterie a fost descoperita in urma cu 3 decenii si poate sa fie prezenta la circa 50% din toti oamenii de pe Terra, dar si la unul din 3 francezi.

Inca din 1994, bacteria Helicobacter pylori a fost inclusa de Agentia internationala de cercetari impotriva cancerului in grupa carcinogenilor de clasa I, asociati cu dezvoltarea cancerului gastric la oameni. Potrivit expertilor, infectia cu aceasta bacterie cauzeaza circa 60% pana la 90% din totalul cazurilor de cancere gastrice.

Medicii ne atrag atentia ca infectia cu Helicobacter pylori se dobandeste in copilarie si rezista in organism zeci de ani. Datele statistice arata faptul ca dintre persoanele infectate, circa 10% dezvolta un cancer gastroduodenal.

Potrivit specialistilor francezi, factorii de risc care favorizeaza evolutia catre un cancer gastric sunt predispozitiile familiale, factorii de mediu, fumatul si consumul exagerat de sare si infectarea cu o tulpina a bacteriei Helicobacter pylori.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce apare in corp bacteria care cauzeaza cancerul de stomac?

Lasă un răspuns