De ce cresc antiinflamatoarele riscul de atac de cord?0 Comments

Publicat in:
Etichete:antiinflamator, atac de cord, medicamente, numar, persoane, risc

Datele unei cercetari recente arata faptul ca medicamente precum ibuprofenul, diclofenacul sau alte asemenea antiinflamatoare majoreaza riscul unor boli cardiace grave.

Antiinflamatoare riscuri

Antiinflamatoare riscuri

Studiul a fost realizat in Elvetia de o echipa de savanti din cadrul Universitatii din Berna, care si-au propus sa analizeze informatiile de tratament a circa 100.000 de pacienti. Acestia au consumat frecvent mai multe medicamente antiinflamatoare. Cercetarea a fost publicata de British Medical Journal si arata faptul ca, spre comparatie cu un medicament placebo, medicamentele de tip antiinflamator prezinta riscuri destul de importante.

Medicii elvetieni au anuntat ca acest tip de risc se manifesta la persoanele care iau regulat doze mari de astfel de medicamente.

Diclofenacul creste cu de 4 ori riscul de deces!

De pilda, ibuprofenul, care este cel mai cunoscut de pe lista, ar putea majora de mai mult de trei ori riscul unui atac de cord.

Expertii spun ca diclofenacul ar majora cu de patru ori riscul de deces din cauze cardiovasculare, insa numarul de atacuri de cord e mic, in raport cu numarul urias de oameni care iau astfel de medicamente.

Autorii cercetarii au anuntat ca nu exista, deocamdata, un antiinflamator 100 % inofensiv pentru problemele inimii. Expertii sunt de parere ca medicii trebuie sa tina seama de riscurile cardiovasculare atunci cand prescriu astfel de medicamente.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 8.78 RONViva natura crema impotriva caderii parului 75ml buc viva natura


VIVA NATURA CREMA IMPORTIVA CADERII PARULUI
O crema cu 97% substante naturale, a carei actiune se bazeaza pe extractele deosebite din plante, ulei de masline si o fractie speciala obtinuta dintr-un sortiment de petrol extras dintr-o zona petroliera cu reale proprietati.
Este un produs eficient pentru regenerarea radacinii, dar si stoparea caderii parului, cu efecte chiar de la prima utilizare.
Aplicarea se face inainte de spalare, prim masaj energic, in primul rand la radacina firelor dar si pe firele de par.
Se mentine de la 10 pana la maxim  45 minute, apoi se spala cu sampon si se aplica balsam de par.
Dupa utilizare, parul va avea pentru scurta vreme usor miros specific de petrol, insa pentru atenuare, se poate folosi un balsam de par, o apa de par sau chiar un parfum. [...] 

Link-uri Sponsorizate

De ce cresc antiinflamatoarele riscul de atac de cord?

Lasă un răspuns