Diete: Ce mancam ca sa nu mai fim nervosi?0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatie, alimente, diete, mancare, nervi, nervozitate, nutritie, omega 3, psihic, relaxare, serotonina, stare

Exista persoane care au probleme din cauza unor stari de nervozitate persistente. Medicii sustin ca aceste persoane se pot trata si prin dieta pe care o urmeaza zilnic. De pilda, expertul nutritionist Kate Geagan afirma ca exista cateva recomandari stricte in acest sens.

Iata care sunt acestea!

Alimente pentru nervi

Alimente pentru nervi

Mesele fixe

Kate Geagan sustine ca este important ca oamenii sa aiba mese fixe, care sa contina nutrienti indispensabili: vitaminele, mineralele si antioxidantii. Potrivit specialistului in nutritie, daca veti avea parte de toate aceste elemente si veti manca la timp, atunci veti beneficia de chimia cerebrala necesara pentru a va simti fericiti si energici.

Acizii grasi – Omega 3

De asemenea, trebuie spus ca si Omega 3 este un element deosebit de important al dietei antinervozitate. Cei care nu au in corpul lor astfel de acizi in cantitate suficienta cad mai des in depresie.

Conform datelor publicate de Health.com, substanta denumita Omega 3 este esentiala pentru creier. Somonul reprezinta unul dintre alimentele cele mai bogate in astfel de acizi, insa daca veti sa aveti parte de un efect maxim, trebuie sa il combinati cu seminte de canepa.

Nutritionistul mai afirma ca un alt aliment bogat in acizi Omega 3 este cuscus-ul cu ciuperci, mancare care contine mult seleniu. Specialistii sustin ca persoanele care detin destul seleniu in corp se enerveaza mai putin. Mai nou, putem gasi ciuperci expuse la ultraviolet pentru a acumula vitamina D.

Ciresele amare uscate

Recomandarea expertului Kate Geagan pentru a servi o gustare este aceea ca ar fi bine sa apelati la cirese amare uscate. Conform sursei citate, ciresele cresc in mod natural nivelul de melatonina, deci somnul este de o calitate mai buna dupa o astfel de gustare. In plus, ajungi sa te trezesti mai fericit si mai plin de viata.

Nutritionistii sustin ca asta se intampla ca urmare a faptului ca ciresele contin o cantitate mare de antioxidanti, pigmentii ce protejeaza celula nervoasa. Pentru a te simtii in forma este necesar ca celulele nervoase sa fie sanatoase.

Cerealele integrale

De asemenea, daca va plac mult cerealele integrale, trebuie spus ca acestea reprezinta baza in orice dieta antinervozitate, avand 2 efecte importante: carbohidratii majoreaza nivelul de serotonina, cel care are in girja starea de buna dispozitie, fiind un adevarat antidepresiv al corpului.

Alimentele dulci si cacao

Daca vreti sa va satisfaceti nevoia de dulce puteti apela la curmale, o jumatate de avocado si 4 linguri pudra de cacao.

Bautura cu cacao poate majora nivelul de dopamina, care amplifica receptorii de placere ai creierului, iar starea ta de buna dispozitie se va majora simtitor si vei putea sa scapi astfel de starile denervozitate care te cuprind in anumite momente ale zilei, spun specialistii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Diete: Ce mancam ca sa nu mai fim nervosi?

Lasă un răspuns