Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie 23, 2015

Cum se numesc cele mai noi grupe de sange?

Publicat pe 23 ian. 2015 at 1:05am

Grupele sanguine denumite A, B, AB si 0 nu mai sunt singurele! Oamenii de stiinta au descoperit in urma unor teste ca mai exista inca doua noi grupe de sange, ne anunta Care2.com.

Acestea au fost denumite Langereis si Junior. Potrivit savantilor americani de la Universitatea Vermont , aceasta noua descoperire va putea aduce multe schimbari majore in zona transfuziilor, dar si a transplanturilor de organe sau a tratamentului unor afectiuni grave.

Expertii sustin ca cele doua noi grupe de sange au fost descoperite prin identificarea a doua proteine in…

Vrei sa slabesti? Atentie la ce fel de apa bei

Publicat pe 23 ian. 2015 at 1:03am

Se recomanda pe tot parcursul unei diete un consum cat mai mare de apa plata sau minerala. Problema este ca eficienta acesteia difera in functie de mai multi factori. Exista trei categorii principale de apa potabila: apa de la robinet, de izvor si apa minerala.

Unele persoane obisnuiesc sa bea putina apa la temperatura camerei chiar inainte de fiecare masa, astfel au stomacul plin si nu mai mananca in cantitate exagerata.

Apa de la robinet pentru slabit

Continutul acesteia de substante nutritive difera in functie de zona. Sursa acesteia trebuie testata periodic pentru a…

Cum difera sentimentul de frica fata de cel de anxietate?

Publicat pe 23 ian. 2015 at 1:01am

In general, oamenii au tendinta de a pune semnul egal intre frica si anxietate. De pilda, renumitul profesor Joseph LeDoux de la Universitatea New York a facut o distinctie clara intre frica si anxietate, intr-un articol publicat de The New York Times.

Expertul vorbeste in material despre numeroasele cauze ale fricii si face o diferenta clara intre aceasta si sentimentul de anxietate. Savantul spune ca exista o conexiune stransa cu imaginatia omului si a explicat rolul anxietatii in tulburarile neurologice.

Potrivit acestuia, frica reprezinta o reactie rapida la un stimul existent, care ne…