Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie 22, 2015

Ce modificari se produc in corp atunci cand ne tinem respiratia sub apa?

Publicat pe 22 ian. 2015 at 1:05am

Persoanele care sunt pasionate de practicarea scufundarilor la adancime stiu faptul ca in corpul uman se produc anumite modificari fiziologice care permit tinerea respiratiei mai mult timp decat in mod obisnuit.

Potrivit BBC, care citeaza un articol de pe scientificamerican.com, explicatia acestui fenomen ar putea fi faptul ca abilitatea de a rezista fara oxigen in apa este o dovada a originilor acvatice ale omului.

Savantii sustin ca este vorba de „reflexul de scufundare”, care da voie unor mamifere acvatice sa reziste sub apa timp de…

De ce este sanatoasa pentru corpul tau clisma cu cafea?

Publicat pe 22 ian. 2015 at 1:03am

Cafeaua nu este numai un energizant pentru corpul uman, ci poate oferi suport si pentru detoxifierea acestuia. In cazul in care va intereseaza sa efectuati o clisma cu cafea, trebuie sa tineti cont de faptul ca puteti utiliza orice tip de cafea. Face exceptie doar cafeaua solubila.

Cum se prepara

In acest sens, va trebui sa adaugati circa 3 linguri de cafea macinata in circa 300 ml apa clocotita. Veti fierbe timp de 12 minute acest amestec, iar mai apoi va trebui sa il lasati pentru un sfert de ora la o temperatura…

Proprietatile vindecatoare ale shungitulului, roca panaceu

Publicat pe 22 ian. 2015 at 1:01am

Shungitul reprezinta o roca similara carbunelui. Shungitul a fost descoperit in zona satului rusesc Shunga din apropierea Lacului Onega. Potrivit oamenilor de stiinta, unicitatea acestui zacamant de Shungit se datoreaza prabusirii acum cateva milenii a unui mare meteorit in aceasta zona a Pamantului.

Shungitul – Proprietati

Aceasta roca are capacitatea de a absorbi celulele bactericide si are proprietati terapeutice. Din istorie se cunoaste faptul ca aceasta roca a insanatosit-o pe imparateasa rusa Marfa Ivanovna, care era grav bolnava. Localnicii i-au adus acestei tarine sa bea apa amestecata cu o piatra neagra, o apa cu…