Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie 21, 2015

Cat este de utila kinetoterapia pentru batrani?

Publicat pe 21 ian. 2015 at 1:05am

Terapia prin miscare sau kinetoterapia inseamna de fapt o modalitate de a te recupera medical dupa o afectiune sau o operatie. Programele de kinetoterapie sunt individualizate pe categorii de varsta, in functie de afectiuni ortopedice, reumatice sau chiar neurologice.

Medicii sunt de parere ca afectiunile reumatice sunt mai dese la persoanele de varsta a treia, iar kinetoterapia poate sa ofere un bun suport pentru durerea care le insoteste frecvent.

In astfel de situatii, se va utiliza masajul care poate sa diminueze durerea, asa incat cel in cauza sa se poata deplasa si sa-si…

De ce nu pierzi in greutate, desi tii o cura de slabire

Publicat pe 21 ian. 2015 at 1:03am

Exista situatii cand multe persoane vor sa mai piarda din kilogramele in plus si, desi tin o cura de slabire, acest lucru nu se prea intampla. Unii incearca sa piarda din kilograme prin pastile, miscare sau se folosesc de diverse ceaiuri. Altii respecta regulile de nutritie impuse de un profesionist din acest domeniu.

Trebuie spus ca dietele care nu sunt riguroase nu aduc avantaje celui care le tine, spun expertii in nutritie. Specialistii sustin ca este necesar sa stim clar ce obiective ne propunem cand vine vorba despre slabit, mai ales ca fiecare dintre noi avem un corp unic si un metabolism diferit.

[caption id=”attachment_20549″ align=”aligncenter” width=”275″ caption=”De ce nu pierzi…

Planta care iti calmeaza durerile dentare

Publicat pe 21 ian. 2015 at 1:01am

Planta denumita catusnica face parte din familia labiatelor si poate ajunge la inaltimea de un metru. Potrivit specialistilor in fitoterapie, aceasta planta raspandeste un miros specific, foarte placut.

Florile de catusnica sunt de culoare alba sau chiar rosie. Expertii spun ca de la aceasta planta se foloseste in scop medical partea sa aeriana. In scop terapeutic, se poate folosi aceasta planta sub forma de infuzie, sirop si chiar si vin medicinal. Expertii sustin ca planta denumita catusnica are calitati calmante, tonice si excitante.

In plus, catusnica reprezinta…