Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie 6, 2015

Cate calorii trebuie sa consumam zilnic la micul dejun, pranz si seara

Publicat pe 06 ian. 2015 at 1:03am

Caloriile pe care le consumam in fiecare zi sunt extrem de importante, pentru ca ele fie contribuie la mentinerea siluetei, fie sunt cauza acumularii kilogramelor in plus ori chiar a slabirii. Pentru a nu te confrunta cu niste situatii neplacute, asa cum sunt acestea doua din urma, este bine sa calculezi cu atentie cate calorii are fiecare masa principala.

De asemenea, trebuie sa stii ca, daca esti o persoana normoponderala, cu varsta cuprinsa intre 18 si 50 de ani, si nu ai o activitate intensa pe parcursul zilei, trebuie sa consumi 1800-2000 de calorii pe zi. In schimb, odata ce treci de pragul de 50 de ani, este indicat sa…

Ranile – tratament naturist

Publicat pe 06 ian. 2015 at 1:01am

Una dintre plantele care cresc in tara noastra si care are proprietati medicinal uimitoare este marul lupului, denumit stiintific Aristolochiae herba. Se mai numeste in popor si cucurbetea, cucurbetica, dalac, buruiana de remf, fasolea-cioarei,lingura-popii sau pasulica.

Pentru scopuri farmaceutice se foloseste numai partea aeriana a plantei, recoltata in timpul infloririi. Expertii in fitoterapie sustin ca aceasta planta contine acid aristolochic, ulei volatil si flavonoide. Marul lupului se foloseste numai extern, cu eficienta foarte buna in tratarea multor afectiuni.

Trebuie spus ca aceasta planta nu se utilizeaza intern deoarece poate deveni toxica. Mai mult, preparatele din planta…