Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie 2, 2015

Dieta de iarna pentru o silueta asa cum ti-ai dorit

Publicat pe 02 ian. 2015 at 1:03am

Temperaturi scazute, vreme mohorata, zile scurte de iarna, sarbatori, sedentarism, iata doar cateva dintre motivele care transforma anotimpul friguros intr-o perioada „nefasta” pentru silueta. Este destul de greu sa spunem „Nu!” mancarurilor gustoase care se gasesc din abundenta pe mesele romanilor in aceasta perioada a anului.

Adevarul este ca aceste mancaruri grase ajuta corpul uman sa depaseasca mai usor gerul de afara (intensele procese de termoreglare au nevoie de calorii suplimentare); in timpurile indepartate doar consumand grasimi puteai supravietui.

Pofta de mancare creste in aceasta perioada, in special pentru alimente grase, prajeli, carne,…

De ce tinerii de azi sunt mai bolnavi decat bunicii lor?

Publicat pe 02 ian. 2015 at 1:01am

In urma cuceririlor stiintei, speranta de viata a crescut in majoritatea tarilor lumii fata de acun cateva zeci de ani. Cu toate acestea, multi oameni au diverse probleme de sanatate mai mari decat cei din trecut.

Potrivit unui studiu efectuat in Olanda, aceasta este concluzia desprinsa din cercetarile efectuate pe un esantion de circa 6.000 de persoane pe o perioada lunga de timp.

Expertii olandezi au vizat factorii de risc care duc la bolile cardiovasculare. Potrivit BBC, oamenii de stiinta au conchis ca generatiile mai tinere stau tot mai rau din punct de vedere al sanatatii,…