Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie, 2015

Ce rol eficient poate juca pielea moarta pentru sanatatea ta?

Publicat pe 31 ian. 2015 at 1:05am

Expertii au observat, in urma efectuarii unor teste, ca pielea moarta, cea care se exfoliaza in fiecare zi, are capacitatea de a furniza mai multe beneficii corpului uman. Potrivit BBC, un studiu publicat recent in revista institutiei American Chemical Society, „Environmental Science & Technology” indica faptul ca uleiurile naturale secretate pentru a proteja pielea diminueaza poluarea din apartamente si case.

Specialistii din SUA au incercat sa dea o explicatie pentru procesul care poate duce la aceasta descoperire. S-a constatat ca oamenii sufera un proces de exfoliere naturala la fiecare…

Alimente cu calorii negative

Publicat pe 31 ian. 2015 at 1:03am

In realitate, nu exista alimente cu calorii negative, aceasta denumire fiind data alimentelor care consuma mai multe calorii, pentru a fi descompuse, digerate si asimilate, decat produc. Diferenta este compensata prin arderea grasimilor din corp.

De exemplu, o portie de pandispan cu fructe furnizeaza 350 de calorii, din care 100 sunt utilizate pentru digestia si absorbtia prajiturii, lasand 250 care se adauga la aportul zilnic de calorii. Totusi, o portie de varza de Bruxelles aduce 50 de calorii, dar sunt necesare 75 de calorii pentru a o digera, adica…

Tratarea suferintelor emotionale – Descoperire

Publicat pe 31 ian. 2015 at 1:01am

Oamenii de stiinta de la Univeristatea din California, SUA, au efectuat un studiu si au tras concluzia ca dragostea chiar provoaca dureri fizice. Expertii americani sustin ca au aflat ca un medicament banal, cum este paracetamolul, poate fi folosit pentru tratarea acestor probleme de tip emotional.

Expertii au ajuns la aceste concluzii in urma unui studiu care a indicat faptul ca suferintele emotionale sunt procesate in aceeasi zona a creierului similar ca si cele fizice.

Savantii din SUA mai spun ca suferinta pe care o resimte o persoana dupa o despartire poate sa raspunda eficient la…

Cum realizezi echilibrarea hormonala

Publicat pe 30 ian. 2015 at 1:05am

Pentru persoanele care au probleme din cauza hormonilor sunt recomandate a fi consumate anumite plante printre care se afla si mararul, lemnul-dulce sau morcovii.

Semintele de marar – echivalentul estrogenului

Nutritionistii sunt de parere ca semintele de marar reprezinta un elixir al tineretii, deoarece au un efect similar cu cel al hormonului estrogen, mai ales ca acesta este secretat in cantitati tot mai mici dupa varsta de 40 de ani.

Efectele tratamentului cu seminte de marar sunt foarte benefice asupra epidermei tale: aceasta devine mai stralucitoare, sanii devin mai fermi si mai plini, iar ritmul de crestere…

Dieta Dash, o dieta pentru hipertensivi

Publicat pe 30 ian. 2015 at 1:03am

Fiind o dieta foarte echilibrata, dieta Dash previne hipertensiunea deoarece este bogata in alimente cu un continut bogat de calciu, potasiu, fibre si proteine, evitand cat se poate de mult grasimile. Tocmai din acest motiv dieta Dash mai este si numita si dieta care regleaza tensiunea arteriala.

Denumirea DASH provine de la „Dietary Approaches to Stop Hypertension” (stil de viata care reduce tensiunea arteriala).

Haideti sa aflam care sunt alimentele recomandate si cum arata un exemplu de meniu zilnic…

Dieta Dash – Alimente recomandate

Urmand dieta Dash se recomanda sa consumati urmatoarele:

2 portii de 125g cereale integrale pe…