Cat timp te protejeaza vaccinul antihepatita A?0 Comments

Publicat in:
Etichete: ani, hepatita A, medici, perioada, protectie, studii, vaccin

Mai multe cercetari efectuate recent au indicat faptul ca imunizarea corpului cu antigenul hepatitic A continut in vaccinul monovalent sau in cel combinat, antihepatita A si B, poate sa asigure o protectie imunologica de pana la 20 de ani.

Vaccin hepatita A

Vaccin hepatita A

Initial, cercetatorii considerau ca vaccinul antihepatitic A ofera o protectie de doar pana la 10 ani. Dupa trecerea acestui interval de timp era necesara revaccinarea.

BBC arata ca potrivit noilor date, seroprotectia indica faptul ca persoanele vaccinate beneficiaza de protectie pe o perioada mult mai indelungata.

Hepatita A poate duce la moarte

Mai multe studii au concluzionat ca vaccinul antihepatitic A este sigur si imunogenic. Expertii sustin ca protectia imunologica si persistenta anticorpilor este demonstrata pentru o perioada de pana la 10 ani.

In plus, durata estimata a persistentei anticorpilor este de cel putin 20 de ani. De mentionat ca uneori, hepatita A imbraca o forma clinica fulminanta si poate duce la decesul pacientilor, mai ales la cei varstnici si indivizii care sufera de hepatopatie cronica. Hepatita A este endemica in zonele care sunt aglomerate si defavorizate social si igienico-sanitar, mai spun specialistii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat timp te protejeaza vaccinul antihepatita A?

Lasă un răspuns