Mergi la stomatolog? Ai grija si fereste-te de boli!0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, boli, instrumentar, Instrumente, medic, sterilizare, stomatolog

Medicul dentist este cel care ne intretine sanatatea danturii noastre, care este atat de importanta in viata de zi cu zi. Daca nu avem dantura in stare buna, nu putem vorbi corect, nu putem zambi, iar durerile ne pot distrage atentia de la activitatile importante ale zilei.

Sterilizarea instrumentelor

Sterilizarea instrumentelor

Totusi, trebuie sa tineti cont de faptul ca in clipa cand alegeti sa va deplasati la cabinetul medicul stomatolog, trebuie sa fiti atent si la o eventuala contaminare cu germenii unor afectiuni precum hepatita B sau C, HIV, TBC si alte boli grave.

Stomatologul Taner Chemal de la Universitatea de medicina din Londra, Marea Britanie, ne avertizeaza asupra faptului ca este necesar sa avem in vedere, in momentul in care apelam la servicii stomatologice, cat de bine sunt sterilizate instrumentele folosite de stomatolog.

De asemenea, trebuie spus ca echipamentul de protectie folosit de stomatolog poate sa detina multi microbi. In acest sens, se recomanda folosirea consumabilelor de unica folosinta. Specialistii atrag atentia ca cele mai frecvente cai de contaminare in stomatologie sunt reprezentate de saliva si de sange.

Cat de importanta este sterilizarea instrumentelor?

De aceea, stomatologul trebuie sa decontamineze instrumentarul prin sterilizare. Una dintre cele mai eficiente metode de sterilizare se obtine cu ajutorul autoclavelor de clasa B. In acest sens, instrumentarul trebuie dezinfectat in aparate speciale cu ajutorul unor substante dezinfectante de calitate.

Medicii mai spun ca instrumentarul compus din turbine sau piese de mana, dar si diversele tuburi stomatologice se pot contamina foarte usor.

Medicul Taner Chemal mai spune ca dezinfectarea suprafetelor externe injumatateste riscul contaminarii. “Eficienta de 100% se obtine numai cu ajutorul autoclavelor speciale si a sistemelor de sanitizare cu care optional pot fi dotate fotoliile dentare”, precizeaza expertul.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Mergi la stomatolog? Ai grija si fereste-te de boli!

Lasă un răspuns