Relatia buna cu vecinii tai te tine departe de bolile de inima!0 Comments

Publicat in:
Etichete: Alcool, boli, cardiac, inima, relatie, studiu, SUA, vecini

Conform datelor unei cercetari recente, relatiile cordiale cu vecinii pot sa diminueze in mod semnificativ riscurile aparitiei afectiunilor de tip cardiovascular.

Medicii recomanda sa limitati riscurile asociate bolilor cardiovasculare prin schimbarea stilului de viata, prin efectuarea unor ore de alergare sau a unor plimbari prin parc sau o alimentatie echilibrata, cu mai putin alcool.

Boli cardiovasculare - relatii interpersonale

Boli cardiovasculare - relatii interpersonale

O cercetare realizata in SUA de expertii de la Universitatea Michigan a aratat faptul ca relatiile bune cu vecinii sunt la fel de eficiente ca si oprirea fumatului si au capacitatea de a va proteja inima de probleme.

Savantii au monitorizat pentru o perioada de circa 4 ani peste 5.000 de adulti cu varsta medie de 70 de ani si care nu aveau probleme cardiace la inceputul cercetarii.

Riscul de infarct este mai redus la persoanele calme

Cei care au luat parte la acest studiu au fost nevoiti sa completeze chestionare privind perceptia lor fata de comunitatea in care traiesc. Savantii au tinut cont de factori precum varsta, sexul, greutatea si problemele de sanatate si au anuntat ca riscul de infarct este cu circa 22% mai mic la oamenii care traiesc cordial cu vecinii lor, nu se cearta cu acestia si la care se constata o coeziune sociala.

Potrivit specialistilor, o buna coeziune sociala, o viata de cartier armonioasa si bunele relatii cu vecinii permit limitarea riscurilor de a face boli cardiace, odata cu trecerea timpului.

Studiul specialistilor americani a fost publicat in luna august in Journal of Epidemiology and Community Health din SUA.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Relatia buna cu vecinii tai te tine departe de bolile de inima!

Lasă un răspuns