Cum te aperi de probleme dentare dupa varsta de 60 de ani0 Comments

Publicat in:
Etichete: ata dentara, batarni, halena, medicamente, probleme dentare, varstnici

Odata cu inaintarea in varsta apar o multime de probleme de sanatate, iar printre acestea se afla si problemele dentare. De pilda, medicii sustin ca anumite medicamente pe care le iau varstnicii pot sa stopeze glandele salivare sa functioneze normal.

Problemele dentare trebuie sa fie tratate la timp, mai ales la aceasta varsta, deoarece o simpla infectie la o masea poate sa determine probleme cardiace.

Probleme dentare batrani

Probleme dentare batrani

In cazul in care un varstnic sufera de o boala ca hipertensiunea, diabetul, artrita reumatoida si fibroza chistica atunci trebuie sa tina cont de faptul ca unul dintre simptome este si cel de gura uscata.

Stomatologul este singurul care iti poate recomanda anumite medicamente sau remedii care stimuleaza glandele salivare.

Specialistii mai sustin ca imediat dupa 60 de ani, gingia devine lipsita de elasticitate, asa ca va aparea un spatiu destul de mic intre aceasta si dinte, acolo unde se infiltreaza resturi de mancare care pot cauza aparitia cariilor la radacina dintilor.

Ata dentara, foarte importanta pentru sanatatea dintilor

Medicii spun ca in cazul femeilor, acest fenomen se agraveaza dupa menopauza, cand cantitatea de estrogen din organism se diminueaza. Se cunoaste faptul ca estrogenul reprezinta un hormon care mentine oasele si dintii sanatosi. Pentru a nu avea probleme, este important sa folosesti o periuta de dinti speciala, cu perii mai fini si mai lungi, prfecum si o pasta de dinti cu mai mult fluor.

In plus, este importanta curatarea zilnica a dintilor cu ata dentara. Mai trebuie sa stiti ca numeroasele carii, puntile dentare, precum si placile sunt locuri in care se aduna resturile de mancare. Acestea contribuie la inmultirea bacteriilor din cavitatea bucala si in timp iti pot face mari probleme.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum te aperi de probleme dentare dupa varsta de 60 de ani

Lasă un răspuns