Cum puteti evita afectiunile pe care le puteti lua din autobuz0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, autobuz, bacterii, copii, mana, mijloc de transport, răceală, tuse

Majoritatea oamenilor au folosit cel putin o data un autobuz sau microbuz pentru a se deplasa la job sau in oras, acolo unde au de solutionat diverse probleme.

Totusi, trebuie sa tineti cont de faptul ca toate mijloacele de transport in comun reprezinta un mediu propice bacteriilor si virusilor, iar tu te poti imbolnavi destul de usor. Persoanele care au obiceiul de a calatori cu autobuzul sau metroul sunt de 6 ori mai expusi riscului de a se imbolnavi decat cei care merg pe jos sau cu masina personala.

Preventie boli autobuz

Preventie boli autobuz

Care sunt cele mai frecvente afectiuni

Specialistii avertizeaza ca cele mai comune afectiuni care pot fi luate pe calea aerului sunt infectiile respiratorii:

  • bronsitele,
  • gripele,
  • virozele pot fi luate printr-un simplu stranut.

In imbulzeala din autobuz sau metrou puteti sa va imbolnaviti de:

  • tuberculoza,
  • encefalita virala,
  • meningita,
  • rubeola,
  • rujeola sau
  • otita.

Igiena mainilor

Totusi, expertii au pus la punct cateva cai de evitare a unor astfel de bacterii si virusi nocivi. Este indicat sa te speli pe maini cu apa si sapun din abundenta imediat dupa ce ai ajuns acasa sau la job, dupa fiecare calatorie cu un mijloc de transport.

In cazul in care vei duce mana la nas, daca nu esti curat pe maini, te poti expune frecvent riscului de a fi afectat de una din afectiunile mentionate.

Evita sa atingi scaunele sau obiectele din autobuz!

In cadrul unui autobuz, este bine sa te asezi in partea din spate, mai ales ca acolo se afla mai putini calatori si mai putine bacterii. Incearca sa nu te inghesui cu ceilalti calatori si, in cazul in care nu te grabesti, poti astepta un alt autobuz, care poate fi mult mai putin aglomerat.

Fii atent si nu atinge nimic din mijloacele de transport

Poti sa te gandesti ca cel care se afla asezat in fata ta poate stranuta sau tusi, asa ca este mai bine sa nu atingi scaunul acestuia sau bara din fata ta.

Incearca sa iti mentii echilibrul fara sa te atingi de zonele atinse de altii. In cazul in care ai atins scaunul cuiva care tuseste, atunci incearca sa nu introduci mana in pantaloni sau in geaca, nu atinge telefonul, cheile sau alte bunuri pana nu iti cureti mainile. Altfel, le poti contamina cu bacterii diferite.

Este bine sa eviti si micutii, deoarece acestia sunt cei mai predispusi la raceli si infectii si le dau mai departe.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum puteti evita afectiunile pe care le puteti lua din autobuz

Lasă un răspuns