Luarea deciziilor in functie de ochii tai0 Comments

Publicat in:
Etichete:expertii, ochi, pupila marite, somnolenţă, stare, studiu

Ochii sunt oglinda sufletului” spune un vechi proverb romanesc. Specialistii ne anunta ca in urma cercetarilor, s-a observat ca ochii pot sa transmita starea sufleteasca a unei persoane. De pilda, daca avem multe probleme, ar trebui sa evitam sa luam decizii importante. Potrivit unui studiu al cercetatorilor Universitatii Leiden din Olanda, diferitele stari ale corpului determina dilatarea pupilelor noastre.

Ochii si starea sufleteasca

Ochii si starea sufleteasca

Oamenii de stiinta sunt de parere ca deciziile luate atunci cand avem pupilele marite sunt mai putin fiabile, iar riscul de a obtine un rezultat nedorit este semnificativ. Cercetarea a fost publicata in revista PLOS Computational Biology. In context, savantii au efectuat masurarea dimensiunii pupielelor a 26 de voluntari in timp ce acestia efectuau activitati bazate pe alegerile vizuale.

Testele au indicat faptul ca marimea pupilelor a aratat cat de favorabile sau nefavorabile erau rezultatele deciziilor voluntarilor. O dilatare mai mare a pupilelor a indicat faptul ca participantul se va descurca mai rau in viitor.

Cum au decurs testele?

Savantii spun ca participantii la teste care aveau pupile marite au fost susceptibili de a face alegeri regretabile. Expertii explica acest aspect prin faptul ca pupilele nu au prezis calitatea deciziilor luate, ci mai degraba au indicat starea de receptivitate pe care o aveau voluntarii.

„Fiabilitatea unei decizii viitoare pe care o va lua un individ este cel putin partial determinata starile excitare sau vigilenta care au legatura cu dilatarea pupilelor“, a declarat dr. Peter Murphy, cercetator principal al studiului.

Trebuie spus ca pupilele care se dilata reprezinta un semn de hiper-receptivitate, iar in acest caz procesul decizional are tendinta de a suferi. De asemenea, dilatarea pupilelor reprezinta un efect al sistemului nervos responsabil cu procesarea informatiilor, un raspuns la lumina, la emotii precum dezgustul, excitarea sexuala sau durerea.

Expertii spun totusi ca inca niciun savant nu a inteles cu adevarat de ce au loc aceste schimbari la nivelul pupilei, insa se efectueaza si alte studii in cadrul Laboratorului de cercetari biometrice de la Universitatea din Pittsburgh.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 89.00 RONGoldnutrition extreme cut ripped drainer 200 ml 20 unidoze cutie econutraceuticos


Goldnutrition extreme cut ripped drainer 200 ml 20 unidoze cutie econutraceuticos


Supliment alimentar.

Contine indulcitor si cafeina.Cutie cu 20 flacoane a 10 ml (Greutate neta 200 ml)Mod de utilizare: Se recomanda 1 flacon pe zi. Se poate administra direct sau diluat in 1 litru de apa pe care va trebui sa-l consumati pana la sfarsitul dupa amiezei.Actiuni: Produsul contine o combinatie de extracte de plante bogate in polifenoli si alte substante bioactive care sustin metabolismul prin asigurarea functionarii normale a mecanismelor de ardere a grasimilor si de eliminare a apei si a produsilor de matabolism.
Avertizari: A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor sub 3 ani. A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta alimentara variata si echilibrata si un mod de viata sanatos. Contraidicat in caz de alergie la oricare dintre ingrediente, persoanelor cu varsta sub 18 ani, femeilor insarcinate sau care alapteaza, precum si persoanelor cu afectiuni renale si  cardiace, hipertensiune arteriala, hipertiroidism. A nu se administra concomitent cu produse anticoagulante si/sau anxiolitice.  Persoanele cu diabet trebuie sa ceara avizul medicului inainte de administrare. Un flacon contine 100 mg de cafeina.Ingrediente/1 flacon - 10 ml:  Gluconat de potasiu 200 mg, din care Potasiu 33.3 mg, Extract de Cafea-verde (Coffea arabica), cu 10% acizi clorogenici 100 mg, Cafeina anhidra 100 mg, Extract uscat din frunze de Ceai-verde (Camellia sinensis)  cu >7% cafeina, >30% polifenoli si >15% EGCG – 50 mg, Extract uscat de Urzica (Ortica dioica) 50 mg, Extract de Castravete-amar (Momordica charantia) cu 1,8% Charatine 25 mg, Apa , Aroma de lamaie, Conservant: Sorbat de potasiu, Indulcitor: Sucraloza.

Producator:  EcoNutraceuticos, Rua dos Bem Lembrados, Alcabideche, PORTUGALIA.

Importator si distribuitor:  PLAFAR RETAIL SRL, Bucuresti str.Nicolae Filipescu nr 39-41, et.3, sector 2 tel.:021/315.36.20,www.plafar.net 


Produs notificat de SNPMAPS (AA6833/2013).

  [...] 

Link-uri Sponsorizate

Luarea deciziilor in functie de ochii tai

Lasă un răspuns