Metode de prevenire a cancerului de colon0 Comments

Publicat in:
Etichete: cancer, colon, medici, metode, metode de prevenire, preventie, varsta

Cancerul de colon este una dintre afectiunile care produce mult rau in intreaga lume. Potrivit opiniei medicilor, riscul de a dezvolta cancer de colon se majoreaza foarte mult dupa ce oamenii ating varsta de 50 de ani, dar nu sunt excluse nici cazurile in care acesta apare la persoanele mai tinere.

Preventie cancer de colon

Preventie cancer de colon

Expertii precizeaza ca riscul de a contracta aceasta boala este cu atat mai mare la cei care au colita sau inflamatii ale colonului. Totusi, exista cateva metode de prevenire a acestei boli crunte:

Alimentatia saraca in grasimi

Una dintre aceste metode este aceea de a te baza pe o alimentatie saraca in grasimi si bogata in fibre si antioxidanti.

Medicii ne anunta ca aceste substante le poti gasi in fructele si legumele proaspete, care se gasesc pe piata. Mai mult, este necesar sa diminuezi consumul de carne rosie la maximum doua mese pe saptamana.

Renuntarea la fumat

Daca esti cumva fumator, ar fi bine sa renunti la acest viciu! In cazul in care ai probleme cu tranzitul intestinal, ar fi bine sa ajungi la medic si sa iti efectuezi analizele. Imediat dupa ce ai atins varsta de 50 de ani, este bine sa-ti faci colonoscopia o data la cinci ani.

Fa sport!

Sportul este important in combaterea efectelor nocive ale acestgei afectiuni, asa ca este indicat sa faci miscare cel putin o jumatate de ora pe zi.

De asemenea, trebuie sa stii ca miscarea fizica ajuta colonul sa functioneze normal si favorizeaza digestia. Incearca sa fii atent daca cumva apar scaunele cu sange, schimbarile de digestie si tranzit intestinal sau dureri abdominale. In aceste situatii, contacteaza imediat medicul!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Metode de prevenire a cancerului de colon

Lasă un răspuns