De ce uneori este bine sa mananci tarziu?0 Comments

Publicat in:
Etichete: mancare, metabolism, muschi, noapte, nutritie, sport, tarziu

Multi experti in nutritie recomanda sa nu fie consumate alimente seara tarziu, mai ales dupa o anumita ora. Unii sustin ca, daca vrei sa te ingrasi nu trebuie decat sa iei cina tarziu in noapte. Exista insa si specialisti care sunt de parere ca un consum de alimente noaptea tarziu poate creste progresul pentru obtinerea rezultatelor de la fitness, de pilda.

Mancatul seara

Mancatul seara

Expertii spun ca oamenii sunt mult mai putin activi seara, prin urmare acestia ard mai putine calorii. Cercetarile arata ca noaptea este intervalul de timp in care oamenii prezinta un risc mai ridicat de a consuma mai multe calorii decat este nevoie.

Conform unor studii, multi oameni mananca in timp ce privesc la televizor. O cercetare publicata in anul 2013 in revista Appetite a indicat faptul ca cei care si controleaza dieta au sanse mai mari de a fi influentati de programele tv care au ca subiect mancarea. Prin urmare, acestia vor fi influentati sa manance mai consistent.

Mancatul noaptea nu este rau, daca tinem cont de anumite contexte. Cu toate acestea, daca ai chef pentru o gustare la miezul noptii este important sa contina cat mai putine calorii.

Nu toti carbohidratii se transforma in grasime

Trebuie spus ca o cina care sa aiba un indice glicemic scazut te poate ajuta ca a doua zi sa ai un nivel scazut de zahar in sange. O cercetare care a fost publicata in revista American Journal of Clinical Nutrition din SUA a aratat faptul ca alimentele mancate seara pot afecta modul in care raspunde corpul tau la ceea ce consumi la micul dejun, dimineata.

Testele au aratat ca cei care consuma la cina produse cu un indice glicemic mic, isi regleaza mai bine nivelul de zahar din sange a doua zi. Expertii in nutritie sunt de parere ca optimizarea glicemiei este foarte importanta pentru imbunatatirea greutatii, dar si pentru starea de sanatate.

In acest sens, trebuie sa tineti cont de faptul ca o cina cu un indice glicemic mic poate contine fasole neagra, cartofi dulci sau o salata, ci piept de pui la gratar sau somon. De asemenea, specialistii mai spun ca nu toti carbohidratii consumati noaptea se vor transforma in grasime.

Sportul are un impact foarte important asupra modului in care corpul proceseaza si metabolizeaza mancarea. De pilda, atunci cand faci sport, muschii care au fost lucrati vor absorbi mai multi carbohidrati.

Trebuie spus ca acest aspect se petrece indiferent de ora la care mananci.

Potrivit specialistilor, in cazul in care nu manaci dupa un antrenament solicitant, corpul tau nu se va recupera in mod corespunzator, iar rezultatele se vor lasa asteptate. Este bine sa nu renunti la carbohidrati dupa ce ai facut sport timp de o ora chiar daca s-a lasat noaptea. Alege banane si cartofi dulci pentru a-ti reincarca cu energie muschii astfel incat sa fie pregatiti.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce uneori este bine sa mananci tarziu?

Lasă un răspuns