Mancatul compulsiv, cauze si efecte0 Comments

Publicat in:
Etichete:alimente, biologic, copilarie, exces, mancat compulsiv, nutritie, oameni

Atunci cand oamenii traverseaza un eveniment mai stresant din viata lor acestia au tendinta de a manca mai multe alimente. Acest aspect se intampla chiar si cand nu apare senzatia de foame, iar mancarea devine treptat un fel de refugiu emotional.

Mancatul compulsiv

Mancatul compulsiv

Psihologii sunt de parere ca nu putem vorbi despre o cauza unica care determina mancatul in exces. Se poate spune ca pot aparea cauze genetice, iar aici se incadreaza anomaliile biologice, precum activitatea anormala a hipotalamusului, cel care controleaza apetitul alimentar al fiecarui om.

Printre cauzele sociale se afla presiunea amicilor si a prietenilor in scopul de a avea o silueta perfecta sau prezenta in copilarie a unui regim alimentar cat se poate de nesanatos.

Specialistii sunt de parere ca aceste aspecte reprezinta un motiv pentru a manca compulsiv inca din copilarie, fiind vorba despre o afectiune cu un puternic substrat emotional. Printre motivele psihologice se afla deseori predispozitia pentru consumul unor alimente in exces specifica persoanelor care se confrunta cu stari de dispozitie negativa, depresie sau stres.

Aceasta tulburare poate cauza aparitia obezitatii

Oamenii fac apel adesea la anumite alimente pe care le consuma in exces pentru a isi restabili confortul, insa asta reprezinta numai o solutie temporara. Health.com arata ca anumite studii indica faptul ca mancatul compulsiv poate determina si aparitia episoadelor de insomnie la diferite persoane.

Odata cu trecerea timpului, aceasta tulburare conduce la obezitate, care la randul sau, poate degenera in alte probleme grave precum diabetul, hipertensiunea si anumite boli de inima.

Medicii spun ca manifestarile mancatului compulsiv sunt mancatul necontrolat intr-un interval scurt de timp, urmat de sentimentul de lipsa a controlului, daca cumva persoana mananca singura, aceasta fiind coplesita de rusine sau anxietate. Potrivit expertilor, aceste episoade de mancat compulsiv au o frecventa de cel putin doua zile pe saptamana.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 53.86 RONPediakid nervosite 125ml flacon ineldea


Pediakid nervosite 125ml flacon ineldea
Pediakid Nervosité (Nervozitate) x 125 ml este un supliment alimentar sub formă de sirop pe bază de Hamei, Roiniță, Floare de portocal, Floarea patimilor, Ghințura galbenă, Vitamina B6, Magneziu, Fosfor. Asigură o stare de calm, liniștire la copii. Considerata in trecut a fi o planta pazita de spiridusi si zane, hameiul, sau “humulus lupulus” este recunoscut pentru proprietatea sa de a instala relaxarea si calmul pshic. Datorita actiunii sale sedative care determina calmarea si relaxarea nervilor si a musculaturii, hameiul actioneaza perfect asupra depresiei sau anxietatii, diminuand agitatia si starile nervoase.

Siropul Pediakid Nervosité asociază ingredientele active naturale cele mai eficiente pentru a asigura copilului starea de calm şi echilibru emoțional. Amestecul de plante tradițional recunoscute pentru efectele sedative (Hamei, Roiniță, Floare de portocal) contribuie ameliorarea micilor dezechilibre cotidiene emoționale, iar vitamina B6 este necesara pentru buna funcționare a sistemului nervos central. Gustul plăcut de coacază neagră este apreciat de copii.

Ingredientele acestei formule inovatoare sunt selecționate riguros pentru a răspunde nevoilor de calitate, eficacitate și securitate specifice copiilor, marca Pediakid fiind comercializată în Franța începând din anul 2004. Biodisponibilitatea optimală a substanțelor din siropurile Pediakid este rezultatul asocierii de manieră inovatoare a extractelor de plante cu fibre solubile naturale, nectar de Agave, minerale și vitamine, iar gustul plăcut este obținut grație utilizării concentratelor naturale de fructe. Pediakid este prima gamă pentru copii formulată utilizând ingrediente 100% naturale, combinate de manieră sinergică pentru a obține o eficacitate optimală în corectarea eventualelor mici dezechilibre nutriționale care pot apărea în perioada de creștere la copii. Siropul Pediakid Nervosité poate fi recomandat pentru a completa alimentația copiilor, începând din momentul în care alimentația este diversificată, până la vârsta adolescenței.

Ingrediente: Sirop Agave (Agave Americana) 40%, apă purificată, fibre de Acacia (Acacia Senegal) 15%, extract hidroglicerinat de plante 7,5% (Hamei, Roiniță, Floare de portocal, Floarea patimilor, Ghințura galbenă); glicerină vegetală, concentrat natural coacază neagră (Ribes nigrum) (în baza de maltodextrină), aromă de cocază neagră și de zmeură (în bază de maltodextrină şi gumă arabică), conservanți: sorbat de potasiu, benzoat de sodium; corector aciditate: acid citric, gluconat de magneziu, vitamina B6, fosfat de sodiu.

Mod de utilizare:

- poate fi administrat pe cale orală pentru a completa alimentația copiilor, începând din momentul diversificării acesteia.

- a se agita înainte de administrare.

- inainte de 5 ani: câte o linguriță de sirop, dimineața și la prânz, după masă.

- peste 5 ani: câte două lingurițe de sirop, dimineața și la prânz, după masă.

- a nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.

- pentru a obține eficacitatea optimă, se recomandă utilizarea în cure de 1-2 luni, şi reluarea acesteia de mai multe ori pe an, la nevoie.

- produsul poate fi utilizat și de adulți și de adolescenți cu vârsta peste 15 ani.

Precauții: produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos. A se păstra flaconul la adăpost de lumină și caldură. A se păstra flaconul la frigider după deschidere. A se consuma de preferință înainte de data expirării indicată pe ambalaj. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. A nu se utiliza în caz de hipersensibilitate / alergie la oricare dintre ingredientele produsului.

Modalitatea de prezentare: Pediakid Nervosité x 125 ml. [...] 

Link-uri Sponsorizate

Mancatul compulsiv, cauze si efecte

Lasă un răspuns