De ce este indicata mamografia?0 Comments

Publicat in:
Etichete: cancer, computer, femei, mamografia, mamografie, medici, operatie, studiu, SUA

Mai multe cercetari care au fost realizate in SUA sub coordonarea Institutului National de Cancer din Statele Unite, au demonstrat ca mamografia este un examen medical care poate salva multe vieti.

Medicii din America recomanda femeilor care au trecut de 40 de ani sa isi efectueze un examen mamografic cel putin o data la doi ani, sau chiar mai des. Specialistii sustin ca afectiunea cancerului de san este destul de frecventa, responsabila de o mortalitate crescuta in randul femeilor.

Mamografia

Mamografia

De ce sa fac mamografie

Anual, sunt inregistrate circa 14.000 de noi cazuri de cancer de san, iar depistarea precoce ramane singura masura pentru asigurarea vindecarii. Expertii atrag atentia ca acest aspect poate fi posibil doar in cazul in care tumorile mamare sunt depistate inainte de a se manifesta, iar depistarea se face prin mamografie.

Mamografia nu este utila doar pentru a depista cancerul, ci se efectueaza pentru depistarea tuturor afectiunilor mamare. Medicii ne anunta ca riscul aparitiei tumorilor mamare maligne se majoreaza dupa ce femeile ating varsta de 40 de ani si poate atinge un varf de frecventa la 65 de ani.

Screeningul se adreseaza femeilor care nu au dureri sau inflamatii ale sanului, fara noduli palpabili si scurgeri mamelonare si care au depasit varsta de 50 de ani.

Despre mamografie

De asemenea, reprezentantele sexului frumos care au sub 50 de ani trebuie sa faca mamografie in cazul in care sunt expuse la lipsa nasterilor, au nascut primul copil dupa varsta de 35 de ani sau sunt obeze.

Specialistii sunt de parere ca mamografia este o metoda de investigatie usor de suportat, iar doza de iradiere este mai mica decat cea necesara unei radiografii pulmonare. Potrivit sursei citate, iradierea intr-o mamografie este echivalenta cu 10 minute de plaja fara sutien.

Prin mamografie se pot depista tumori in stadiul „0”, cu dimensiuni de cativa milimetri, iar descoperirea tumorii in acest stadiu duce la o operatie limitata, fara a fi nevoie de o interventie mutilanta, prin scoaterea intregului san, iar sansele de vindecare completa tind spre 100 la suta.

Mamografia s-a dezvoltat dupa 1980, precizia tehnicii crescand pe masura ce iradierea era tot mai redusa. Stereotaxia a fost folosita in mamografie incepand cu anul 1985. Cu ajutorul unui computer adaptat la mamograf se fac radiografii tintite pe leziune si se calculeaza cu exactitate profunzimea la care se gaseste aceasta.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce este indicata mamografia?

Lasă un răspuns