Cum se manifesta leucemia mieloida cronica?0 Comments

Publicat in:
Etichete:cromozom, diagnosticare, formula, leucemie mieloida cronica, sangerari, simptome

Leucemia mieloida cronica sau LMC reprezinta un tip de cancer al globulelor albe din sange si maduva osoasa. Potrivit BBC, expertii spun ca in cadrul diviziunii celulare, o parte din ADN –ul cromozomului 9 este transferat la cromozomul 22, schimbare cunoscuta sub denumirea de „cromozomul Philadelphia”.

Leucemia mieloida cronica - simptome

Leucemia mieloida cronica - simptome

Aceasta anomalie este semnalata de corpul uman prin mai multe celule stem care se dezvolta intr-un tip de globule albe numite granulocitare, care impiedica dezvoltarea globulelor albe sanatoase, celulelor rosii si trombocitelor.

Forme ale leucemiei mieloide cronice

Acest tip de leucemie se prezinta sub doua forme, cea care afecteaza copiii cu varste sub 2 ani si cea adulta care afecteaza in special adolescentii.

Simptome

Printre simptomele acestei boli se afla anemia, scaderea inexplicabila in greutate, inapetenta, oboseala sau epuizarea, durerile in partea stanga sub coaste, transpiratiile din timpul noptii.

Mai pot sa se manifeste dificultati respiratorii, oboseala, paloare, infectii frecvente, sangerari diverse, mici leziuni ale pielii, dureri articulare sau osoase.

In cazul bolii care afecteaza copii, simptomele sunt urmatoarele: paloare, pierdere in greutate, dureri de cap, transpiratii abundente si infectii recurente.

Metode de diagnosticare

Medicii spun ca aceasta afectiune poate fi diagnosticata utilizand examenul fizic, prin examinarea ganglionilor limfatici, a splinei si abdomenului. In plus, diagnosticarea se poate face si prin intermeidul numararii formulei sangvine (NFS). O alta cale de diagnoza este mielograma, o analiza a celulelor maduvei osoase care pune in evidenta proliferarea celulelor polinucleare.

De asemenea, o alta metoda de diagnosticare este tehnica FISH, care are rolul de a scoate in evidenta anomaliile cromozomiale si care poate detecta prezenta cromozomului Philadelphia.

Din punct de vedere al tratamentului, trebuie sa stiti ca acesta cuprinde chimioterapia, imunoterapia, citochine si transplant medular alogenic. Telul acestui tratament il reprezinta eradicarea clonei maligne si supravietuirea fata de boala.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 15.10 RONSalthouse crema maini 75ml flacon salthouse


Salthouse crema maini 75ml flacon salthouse
Crema hidratanta pentru maini - protejeaza, hidrateaza mainile crapate. Mainile uscate, pielea crapata si aspra, afecteaza negativ bunastarea generala a pielii. Pielea uscata conduce la iritatii – un cerc vicios! Aceasta lotiune hidratanta de la Marea Moarta calmeaza pielea afectata, oferind o protectie de lunga durata.
Formula sa combina minerale valoroase si micronutrienti de la Marea Moarta cu substante de protectie si regenerare ale uleiului de argan si untului de shea. Vitamina E si panthenolul regenereaza si fortifica bariera de protectie afectata a pielii si o previne in cazul pierderii de umiditate.
Nu numai ca ofera pielii suplete si catifelare dar confera si o protectie de lunga durata. Pentru ingrijirea zilnica a pielii sensibile, uscate sau cu probleme. De asemenea este potrivita pentru ingrijirea tipurilor de piele cu probleme precum neurodermatita si psoriazis. Testat dermatologic. PH neutru, fara parafina, fara parabeni si fara PEG.[...] 

Link-uri Sponsorizate

Cum se manifesta leucemia mieloida cronica?

Lasă un răspuns