Tratamentul hemoragiei uterine0 Comments

Publicat in:
Etichete:chiuretaj, femei, hemoragie uterina, medici, ovare, sindrom, Tratament

Hemoragia uterina este o afectiune care are drept cauze frecvente dezechilibrele hormonale. Conform ginecologilor, printre cauzele acestei afectiuni se mai afla factori precum:

Hemoragia uterina

Hemoragia uterina

  • stresul si anxietatea,
  • scaderea rapida in greutate,
  • anorexia nervoasa,
  • hipotiroidism,
  • perimenopauza sau sindromul ovarelor polichistice, care poate sa includa modificari endocrine.

In plus, trebuie spus ca tulburarile de tip hormonal pot sa se manifeste la orice varsta, insa sunt mai frecvente in cazul femeilor care se indreapta spre menopauza.

Specialistii sunt de parere ca hemoragiile disfunctionale afecteaza toate categoriile de femei aflate in perioada reproductiva. Circa unul din cinci cazui apar la tinerele adolescente, iar peste 40% apar la femeile peste 40 de ani.

Potrivit Care 2.com, factorii de risc care predispun la aparitia acestor tulburari sunt reprezentati in principal de stres emotional, activitate fizica intensa si prelungita si obezitate.

Simptomele hemoragiei uterine

Medicii sustin ca femeile care se prezinta cu o astfel de patologie descriu de cele mai multe ori:

  • sangerari vaginale intre menstruatii,
  • modificari de ciclu menstrual,
  • bufeuri,
  • infertilitate sau
  • o sensibilitate dureroasa a vaginului.

Tratament

Tratamentul poate fi facut din punct de vedere hormonal, medicamentos sau chirurgical. Expertii sustin ca adolescentele beneficiaza in principal de tratament antianemic si transfuzie sangvina, vasoconstrictoare si agenti fibrinolitici.

Specialistii evita realizarea chirurgicala a hemostazei prin chiuretaj uterin sau electrocauterizare.

De asemenea, trebuie spus ca tratamentul hormonal poate fi incercat cu anticonceptionale orale in doze mult scazute. Expertii au constatat ca pacientele sunt foarte compliante la acesta tratament, ceea ce usureaza mult si munca medicului, dar are si o serie de avantaje asupra corpului lor tanar. Tratament hormonal are drept scop controlul ciclurilor menstruale si regularizarea lor.

Pentru aceasta se administreaza anticonceptionale orale si progesteron. Tratamentul se alege in functie de durata hemoragiei, varsta pacientei si preferinta personala a acesteia.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 34.06 RONDermasel gel dus exfoliant acai berry 150ml flacon fette pharma


Dermasel gel dus exfoliant acai berry 150ml flacon fette pharma
 
Extractele selectate de fructe Acai, din padurile tropicale, bogate in vitamine, antioxidanti, vitamina C si extrem de hidratante, in combinatie cu ingrediente active stimulante si mineralele naturale de la Marea Moarta, va ofera o experienta de dus revigoranta, cu efect pe termen lung. Formula echilibrata a agentilor de curatare imbogatita cu cele mai fine particule exfoliante exfoliaza bland, stimuleaza microcirculatia si hraneste puternic pielea.
Fructele de Acai Berry contin un nivel ridicat de antioxidanti, ce lupta impotriva atacurilor radicalilor liberi, realizand un scut de protectie. In plus, pot fi gasite in boabele de Acai Berry polifenoli, iar in uleiul fructelor Anthocyanien, ce lupta impotriva semnelor imbatranirii pielii, printr-o hidratare puternica si o reducere a inflamatiei, diminuand astfel ridurile si vergeturile. Sarea minerala originala de la Marea Moarta contine cantitati insemnate de minerale valoroase precum magneziu, calciu si potasiu. Stimuleaza circulatia sangelui si ofera pielii o senzatie incredibila revigoranta si de prospetime.
  [...] 

Link-uri Sponsorizate

Tratamentul hemoragiei uterine

Lasă un răspuns