Noutati in depistarea afectiunilor genetice rare0 Comments

Publicat in:
Etichete: dignostic, genetic, marea britanie, medici, rar, scotia, smartphone, studiu

Fotografiile digitale ii vor ajuta pe medicii din lumea intreaga sa poata diagnostica cat mai rapid afectiunile genetice rare, care sunt extrem de nocive in cazul copiilor.

Potrivit BBC, care citeaza The Telegraph, oamenii de stiinta englezi au creat un soft de recunoastere faciala care poate descoperi persoanele nascute cu afectiuni precum sindromul Down, asa incat acestea sa poata fi tratate preventiv cat mai devreme.

Depistare afectiuni genetice

Depistare afectiuni genetice

Acest soft a fost creat in laboratoarele Universitatilor Edinburgh si Oxford din Marea Britanie si utilizeaza inteligenta artificiala ca sa gaseasca date despre chipul unui om, adult sau copil, care poate prezenta anumite trasaturi specifice unei anume afectiuni.

Specialistii britanici apreciaza ca intre 30% si 40% dintre afectiunile genetice rare au drept consecinte serioase si grave modificarea formei chipului sau a craniului bolnavilor, ca urmare a numarului mare de gene implicate in dezvoltarea acestora.

In viitor, medicii vor putea efectua un diagnostic corect cu ajutorul smartphone-ului

Savantul care coordoneaza acest proiect SF, doctorul Cristoffer Nellaker, a declarat ca diagnosticarea unei afectiuni genetice rare poate reprezenta o etapa deosebit de importanta in calea combaterii acestora.

Oamenii de stiinta si-au exprimat speranta ca medicii sa ii poata trata cat de curand pe pacientii lor, prin intermediul unei poze facute cu smartphone-ul.

In acest fel, doctorii o vor putea compara cu imaginile dintr-o baza de informatii apartinand unor oameni care au fost diagnosticati deja cu diverse afectiuni de acest gen si vor putea efectua un diagnostic corect in numai cateva ore.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Noutati in depistarea afectiunilor genetice rare

Lasă un răspuns