Dieta Zone sau cum sa slabesti rapid si sigur0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, carbohidraţi, cura de slabit, cura zone, dieta zone, fructe, legume, masa, rapid, zone

Una dintre cele mai utilizate diete la nivel global este cea denumita Dieta Zone. Aceasta cura de slabit a fost creata de dr. Barry Sears si se bazeaza pe cat mai putini carbohidrati prezenti in alimentatie.

Cura de slabit Zone

Cura de slabit Zone

Nutritionistul spune ca daca vom pastra anumite proportii intre principalele grupe de nutrienti: 40% carbohidrati, 30% proteine si 30% grasimi, aceasta cura va ofera posibilitatea de a slabi, precum si de a fi mai sanatosi. Corpul uman are mare nevoie de foarte multa energie, iar carbohidratii reprezinta principala sursa, insa mare atentie la ce alegeti.

Expertii in domeniu spun ca glucoza provine din carbohidratii complecsi, iar cresterea concentratiei de glucoza in sange cauzeaza majorarea secretiei de insulina, care intervine in metabolismul glucidic. Cantitatea neutilizata este depozitata in celulele tesutului adipos, ducand astfel la cresterea in greutate. Expertul spune ca prin echilibrarea nivelului de insulina din sange poti scadea in greutate.

Puteti consuma zilnic cel mult 1700 de calorii

Cura de slabit Zone va ajuta sa eliminati alimentele cu un indice glicemic mare precum cartofii, painea alba, dulciurile si inlocuirea lor cu legume si fructe .

In aceasta dieta, aportul de proteine provine din carne slaba de vita si pasare si peste, iar numarul de calorii permise pentru consumul din fiecare zi este de maxim 1700. Nutritionistul care a pus bazele acestei diete spune ca fiecare masa principala va avea cate 500, iar cele doua gustari cate 100 de calorii.

Puteti manca cat mai multe fructe, legumele, oua fierte, branza slaba de casa, piept de pui, cod la gratar, fasole, ardei, spanac, mere, brocoli, vinete iar grasimile le puteti procura din unt de arahide sau ulei de masline.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta Zone sau cum sa slabesti rapid si sigur

Lasă un răspuns