Nu consuma apa la masa de pranz! Iata de ce!0 Comments

Publicat in:
Etichete: apa, calorii, cina, consum, glicemie, lichide, masa, pranz, sange

Expertii in nutritie spun ca in cazul in care ai facut un obicei in a consuma apa sau diverse lichide in timp ce servesti masa de pranz sau cina, trebuie sa tii cont de faptul ca acest aspect iti poate face multe probleme de sanatate. Apa poate sa dilueze sucul gastric din stomac. Acesta are rolul de a asigura digestia alimentelor si de a distruge agentii de tip infectios din corpul uman.

Consumul de apa la masa

Consumul de apa la masa

Daca vei bea lichide, acizii sunt diluati, asa ca ei nu mai pot functiona la parametri normali. Medicii atrag atentia ca sistemul digestiv nu va mai functiona in mod normal si vei avea parte de crampe abdominale.

Pana in momentul cand ajunge in stomac, hrana este descompusa inca din cavitatea bucala cu ajutorul salivei. Rolul acestei substante este acela de a produce enzime digestive cu scopul de a digera mai bine alimentele consumate.

Daca vei consuma apa la masa, saliva va fi diluata, iar stomacul va fi nevoit sa produca mai multe enzime digestive, avertizeaza medicii.

In plus, specialistii mai afirma ca in cazul in care vei consuma apa in timp ce mananci de pranz, corpul va fi stimulat sa secrete mai multa insulina. Asta se petrece ca urmare a faptului ca organismul nu poate sa digere alimentele bine, iar acest proces poate determina majorarea nivelului glicemiei din sange, insa si ndepunerea caloriilor consumate sub forma de grasimi.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Nu consuma apa la masa de pranz! Iata de ce!

Lasă un răspuns