De ce anumite cancere sunt mai agresive la tineri decat la pacientii mai batrani0 Comments

Publicat in:
Etichete: agresiv, agresivitate, boli, cancer, medici, pacienti, tineri, varsta

Afectiunile de tip cancerigen pot fi mai agresive la pacientii tineri decat la cei in varsta in anumite patologii, sustin medicii. De pilda, pentru cancerul de san varsta poate constitui un factor de prognostic si un factor determinant care chiar poate schimba tratamentul la aceeasi stadializare a cancerului.

Cancer - agresivitate

Cancer - agresivitate

Conform specialistilor de la Universitatea Cambridge, efectele adverse ale radioterapiei pot depinde si de gradul de complexitate al aparatului cu care se face iradierea.

Exista patologii care implica chiar iradierea la suprafata, iar efectele adverse mai depind si de zona care este iradiata, spun expertii. In cazul in care se va iradia zona capului si gatului, probabil ca persoana va avea hiperpigmentare sau inflamatia pielii si dificultati la inghitit.

In plus, daca in timpul tratamentului se va efectua iradierea in zona pelvisului, poate aparea greata, oboseala accentuata, diareea sau in zona plamanului pot aparea febra si pneumonia terapica.

Expertii ne anunta ca sansele de reusita in urma radioterapiei sunt in functie de caz si de stadiu, de sistemul sau organul implicat.

In ultima vreme, chimioterapia a devenit tratamentul de baza pentru limfoamele maligne. Aceste boli oncologice sunt inca studiate si tratamentele perfecte inca se mai cauta. Medicii explica faptul ca radioterapia in cancerele de col uterin detine aceeasi sansa de vindecare la fel ca si chirurgia in stadiile incipiente ale bolii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce anumite cancere sunt mai agresive la tineri decat la pacientii mai batrani

Lasă un răspuns