Atentile la montarea cerceilor0 Comments

Publicat in:
Etichete: cercei, embargou, hepatita B, medici, piercing, SUA, tatuaje

Mai multe centrele de transfuzii din SUA au luat decizia sa anunte persoanele care erau interesate de donarea de sange, ca in cazul in care acestea au pe corp tatuaje sau cercei, vor fi refuzate sa faca acest demers.

Riscuri afectiuni - cercei

Riscuri afectiuni - cercei

O cercetare care a fost realizata in mediul studentilor din New York a indicat faptul ca circa 50% din Centrele de transfuzii din SUA au decis sa refuze donarile de sange din partea persoanelor cu „body piercing”.

Studiul a aratat faptul ca multi studenti new-yorkezi poarta cercei in anumite parti ale corpului, iar aproape 25% s-au tatuat cel putin o data. De altfel, specialistii au impus un embargou pentru acesti tineri, asa incat tinerii sa nu poata dona sange cel putin un an dupa ce s-au tatuat sau si-au montat un cercel.

Potrivit Health.com, aceasta masura a fost luata pentru evitarea riscului transmiterii unor afectiuni de la donatorul tatuat, cum ar fi:

  • HIV/SIDA,
  • hepatita B sau
  • hepatita C.

Medicii spun ca trebuie sa stiti ca tatuajul sau montarea cercelului este necesar sa fie efectuate in conditii de igiena maxima, iar instrumentele sa fie bine sterilizate de operator.

Expertii au anuntat ca au nevoie de circa 12 luni pentru a detecta orice virus in corpul persoanei tatuate sau purtatoare de „piercing„.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Atentile la montarea cerceilor

Lasă un răspuns