Untul pamantului trateaza reumatismul0 Comments

Publicat in:
Etichete: diuretic, planta, purgativ, reumatism, untul pamantului

Una dintre plantele cu efecte medicinale este untul pamantului, planta care face parte din familia Dioscoreaceae si se gaseste pe continentul european in mai multe zone. In Romania, aceasta planta creste mai ales in regiunile din partea sudica, la marginea unor paduri si prefera zonele pietroase.

Untul pamantului - tratament reumatism

Untul pamantului - tratament reumatism

Radacina acestei plante este foarte mare si lunga de pana la jumatate de metru, putand ajunge la grosimea unei maini. Radacina plantei are o consistenta untoasa, de unde provine si denumirea acesteia.

La aceasta planta, tulpina este lunga de 2-4 metri, iar frunzele au forma de inima si sunt lucioase. Florile sunt mici, iar fructele apar toamna, fiind colorate in rosu. Expertii sustin ca pentru scopuri fitoterapeutice se utilizeaza radacina acestei plante, deoarece este bogata in substante precum: saponine, oxalat de calciu, alcaloizi si histamina.

Aceasta planta este un bun diuretic

Pentru uz medicinal, trebuie sa stiti ca aceasta planta este un bun antireumatic, diuretic, purgativ si rubefiant. Se poate folosi in uz extern pentru tratarea acneei, pentru diverse contuzii, dermatoze purpurice, echimoze, reumatism, sinuzita, bronsita.

In cazul unor monturi, se poate aplica radacina rasa pe rana, insa nu pentru mult timp, deoarece devine iritanta. Poate fi folosita si sub forma de comprese cu infuzie de radacina sau macerat.

Efecte adverse

Ca si efecte adverse, specialistii in fitoterapie spun despre aceasta planta ca are fructele foarte toxice. In plus, radacina de untul pamantului are multe saponine si nu se recomanda uzul intern, deoarece este toxica.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Untul pamantului trateaza reumatismul

Lasă un răspuns