Care sunt simptomele leucemiei?0 Comments

Publicat in:
Etichete: boala, factori, leucemie, medici, risc, simptome

Leucemia – Ce este?

Leucemia reprezinta un cancer al celulelor sangelui. Conform expertilor, celulele din sange sunt produse in maduva osoasa, care este un tesut prezent in majoritatea oaselor. In leucemie, maduva osoasa incepe sa produca prea multe leucocite si uneori acestea nu-si mai indeplinesc functiile. Aceste celule se inmultesc in continuu, cand ar fi normal sa se opreasca din acest proces.

Simptome leucemie

Simptome leucemie

Leucemia este una dintre afectiunile care ucide inca multi oameni din intreaga lume si care cauzeaza astfel multe probleme de sanatate.

Simptomele leucemiei

Potrivit medicilor, simptomele leucemiei depind de cat este de avansata afectiunea si pot include febra si transpiratii nocturne, infectii frecvente si neobisnuite, astenie si fatigabilitate, dureri de cap puternice, dar si aparitia unor echimoze la nivelul corpului.

In plus, se va constata aparitia unor sangerari la nivelul gingiilor si la nivelul rectului, precum si majorarea in dimensiuni a abdomenului. Medicii mai spun ca, daca sunteti suspecti de aceasta boala, veti avea dureri in partea stanga a abdomenului sau in umarul drept, datorita splinei marite si veti observa o tumefiere a nodulilor limfatici de la nivelul axilei, gatului sau la nivelul canalului inghinal.

Mai mult, se va constata o scadere constanta a poftei de mancare si pierderea in greutate deoarece exista senzatia de satietate.

Potrivit specialistilor, formele cronice de leucemie, de cele mai multe ori, nu dau nici un simptom decat cand boala este avansata.

Care sunt factorii de risc in cazul acestei boli?

Medicii sustin ca un factor de risc este acel lucru ce poate creste sansa de a avea aceasta afectiune. Majoritatea oamenilor cu leucemie nu au nici unul din factorii de risc cunoscuti.

De pilda, unul dintre factorii de risc pentru aparitia leucemiei este fumatul: circa 20% dintre persoanele cu leucemie mieloida acuta fumeaza sau folosesc produse ce contin tabac. De asemenea, expunerea la nivele crecute de radiatii reprezinta un risc.

De pilda, persoanele care au fost aproape de zonele exploziei bombelor atomice din Japonia, din timpul celui de-al doilea razboi mondial sau persoanele din Ucraina care au fost in zona Cernobil, au un risc foarte mare de a face leucemie.

In plus, expunerea la substante chimice, cum ar fi benzenul sau formaldehida poate reprezenta tot un factor de risc.

Alti factori ar fi bolile genetice, cum ar fi sindromul Down, infectia cu virusul HIV, alte boli ale sangelui, cum ar fi sindromul mielodisplazic, transmiterea genetica.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Care sunt simptomele leucemiei?

Lasă un răspuns