Sapunurile antibacteriene sub control0 Comments

Publicat in:
Etichete: antibacterian, controale, etichete, fabrica, FDA, sapun, sapun antibacterian

Marii fabricanti de sapunuri antibacteriene vor trebui sa dovedeasca, in SUA, ca produsele lor sunt mai eficiente decat sapunurile obisnuite in lupta impotriva raspandirii anumitor boli si ca folosirea lor pe termen lung nu este nociva.

Sapunurile antibacteriene

Sapunurile antibacteriene

Potrivit unor noi reglementari propuse de Agentia americana pentru produse alimentare si farmaceutice (FDA), producatorii care nu vor face dovada eficacitatii vor trebui sa modifice formula si eticheta sapunurilor lor, relateaza Agerpres.

Intentia autoritatilor de la FDA nu vizeaza dezinfectantii pentru maini sau substantele antibacteriene folosite de medici si in mediul spitalicesc. Potrivit sursei citate, inainte de a intra in vigoare, masura va face obiectul unei perioade de consultare publica de circa o jumatate de an.

Cu toate ca, pentru a impiedica raspandirea germenilor, milioane de americani se spala cu sapunuri antibacteriene, nu exista nicio dovada ca aceste sapunuri sunt mai eficiente decat cele obisnuite.

In afara de asta, cercetarile arata faptul ca o folosire constanta si prelungita a unor agenti continuti in substantele antibacteriene ar putea determina o rezistenta antibacteriana sau chiar dereglari hormonale.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Sapunurile antibacteriene sub control

Lasă un răspuns