De ce sunt partenerii dintr-un cuplu mai sanatosi si traiesc mai mult0 Comments

Publicat in:
Etichete: casatporie, cuplu, operatie, sanse, studiu, teste, viata

Cei care sunt casatoriti au de doua ori mai multe sanse sa traiasca inca 15 ani dupa o operatie de inima fata de persoanele care sunt singure. Expertii sustin ca persoanele care au o viata de cuplu, potrivit ultimelor cercateri, traiesc mai multa vreme in urma unei operatii de bypass coronarian.

Anumite teste au demonstrat ca exista chiar mai multe beneficii, referitoare la starea de sanatate, pentru cei casatoriti: diminuarea probabilitatii de a suferii de cancer de colon, dar si reducerea durerii pentru pacientii cu poliatrita reumatoida.

Sanatatea celor casatoriti

Sanatatea celor casatoriti

O cercetare efecutata de catre profesorul de psihologie Harry T. Reis, de la Universitatea din Rochester, pe 255 de cupluri, dar si pe viata unor persoane singure, a evidentiat faptul ca exista o mare diferenta intre modul in care se recupereaza pacientii casatoriti dupa operatia pe inima, fata de ceilalti.

Cei necasatoriti traiesc mai putin!

Specialistii sustin ca daca sunteti casatoriti, aveti sanse sa traiti mai mult.

„Mariajul iti da un scop pentru care sa iti doresti sa traiesti. Sentimentul ca ai un motiv pentru care sa traiesti este o parte importanta pentru recuperarea dupa orice fel de operatie. Avantajul nu este doar de ordin psihologic. Intr-un cuplu, cel mai probabil, au grija sa isi aduca aminte unul celuilalt sa isi ia pastilele la timp.

Aceste persoane au o alimentatie mai sanatoasa. Pe cealalta parte, cei necasatoriti traiesc singuri si sunt poate mai delasatori, mai ales daca ajung la 60-70 de ani sa locuiasca singuri”, a declarat psihologul Harry T. Reis, pentru usnews.com.

Datele statistice arata ca circa 61% dintre cei casatoriti au trait inca cel putin 15 ani dupa o operatie de bypass coronarian. In cazul celor singuri, numai o treime dintre acestia au atins aceasta performanta. Totusi, oamenii de stiinta vorbesc si despre o exceptie si anume casniciile nefericite.

Daca va aflati printre cei carora nu le prieste viata de cuplu si aveti parte de o casnicie nefericita si suferiti o astfel de operatie, probabilitatea sa supravietuiti mai mult de 15 ani este la fel de redusa ca in situatia celor singuri.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce sunt partenerii dintr-un cuplu mai sanatosi si traiesc mai mult

Lasă un răspuns