Primul ajutor in cazul leziunilor ochiului0 Comments

Publicat in:
Etichete:apa, corp strain, leziuni, metode, ochi, ocular, primul ajutor, rana, sapun

Contactul cu substante chimice

Potrivit medicilor, daca ajungeti vreodata in situatia de a acorda primul ajutor in cazul contactului ochilor unei persoane cu substante chimice precum detergenti, vopsea de par sau diluant, trebuie neparat sa indepartati imediat lentilele de contact, daca persoana respectiva le poarta. Expertii spun ca acestea pot conduce substantele nocive catre cornee si astfel pot sa se manifeste complicatii destul de grave.

Primul ajutor pentru ochi

Primul ajutor pentru ochi

Medicii sustin ca cea mai importanta masura este sa clatiti imediat ochii cu apa curata. In plus, este bine sa faceti aceasta operatiune timp de circa un sfert de ora si sa va asigurati ca substantele nocive au fost inlaturate.

Mergeti cat mai rapid posibil la medicul specialist

De asemenea, nu uitati ca atunci cand ajungeti in fata unui medic sa ii spuneti acestuia date exacte despre substanta cu care ati intrat in contact, pentru a putea primi un tratament adecvat.

Corp strain in ochi

In cazul in care vi se intampla sa va intre un corp strain in ochi, trebuie nu incepeti sa va frecati ochiul pentru ca riscul sa va zgariati cristalinul este unul mare.

Spalati-va cu apa si sapun pe maini, daca vreti sa indepartati corpul strain din ochi

Expertii atrag atentia sa nu incercati sa indepartati corpul strain cu mana decat dupa ce v-ati spalat cu apa si sapun din abundenta, mai ales ca altfel este posibil sa agravati leziunea.

Trebuie sa ridicati usor pleoapa ochiului afectat si sa clatiti cu un pic de apa calduta. In cazul in care puteti observa corpul strain, este bine sa il indepartati cu un servetel umezit.

Totusi, daca nu scapati de senzatia de disconfort, trebuie sa mergeti neaparat la medicul specialist, mai ales ca e posibil sa nu fi indepartat corect sau in intregime corpul strain.

Daca vreti, o alta varianta de a indeparta un corp strain din ochi este sa frecati usor ochiul celalalt, mai ales ca acest aspect provoaca lacrimarea ambilor ochi, corpul putand fi scos astfel.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 33.00 RONUrtekram bio eucalipt deodorant cristal 50ml
URTEKRAM BIO EUCALIPT DEODORANT CRISTAL 50ML
Sarurile minerale organice din piatra de alaun inhiba dezvoltarea bacteriilor si aparitia mirosurile neplacute. Continutul de glicerina vegetala hidrateaza pielea. Miros natural de eucalipt. Cu ingrediente care provin din culturi ecologice COSMOS ORGANIC certificate de ECOCERT Greenlife in conformitate cu standardele Cosmos Organic. Netestat pe animale. Produs certificat vegan.
Ingrediente: apa, glicerina vegetala**, cristale piatra de alaun, aloe vera*, polizaharide, ulei eucalipt*. *= din cultura ecologica; ** =ingredient provenit din sursa ecologica.
Agitati inainte de utilizare. Pentru uz extern. Producator: URTEKRAM Int. A/S, DK-9550 Mariager, DANEMARCA. Importator si distribuitor: PLAFAR RETAIL SRL, Bucuresti str.Nicolae Filipescu nr 39-41, et.3, sector 2 tel.:021/315.36.20,www.plafar.net. A se folosi: in termenul indicat pe ambalaj. Ingrediente INCI, lot: vezi ambalaj.
  [...] 

Link-uri Sponsorizate

Primul ajutor in cazul leziunilor ochiului

Lasă un răspuns