Primul ajutor in cazul leziunilor ochiului0 Comments

Publicat in:
Etichete: apa, corp strain, leziuni, metode, ochi, ocular, primul ajutor, rana, sapun

Contactul cu substante chimice

Potrivit medicilor, daca ajungeti vreodata in situatia de a acorda primul ajutor in cazul contactului ochilor unei persoane cu substante chimice precum detergenti, vopsea de par sau diluant, trebuie neparat sa indepartati imediat lentilele de contact, daca persoana respectiva le poarta. Expertii spun ca acestea pot conduce substantele nocive catre cornee si astfel pot sa se manifeste complicatii destul de grave.

Primul ajutor pentru ochi

Primul ajutor pentru ochi

Medicii sustin ca cea mai importanta masura este sa clatiti imediat ochii cu apa curata. In plus, este bine sa faceti aceasta operatiune timp de circa un sfert de ora si sa va asigurati ca substantele nocive au fost inlaturate.

Mergeti cat mai rapid posibil la medicul specialist

De asemenea, nu uitati ca atunci cand ajungeti in fata unui medic sa ii spuneti acestuia date exacte despre substanta cu care ati intrat in contact, pentru a putea primi un tratament adecvat.

Corp strain in ochi

In cazul in care vi se intampla sa va intre un corp strain in ochi, trebuie nu incepeti sa va frecati ochiul pentru ca riscul sa va zgariati cristalinul este unul mare.

Spalati-va cu apa si sapun pe maini, daca vreti sa indepartati corpul strain din ochi

Expertii atrag atentia sa nu incercati sa indepartati corpul strain cu mana decat dupa ce v-ati spalat cu apa si sapun din abundenta, mai ales ca altfel este posibil sa agravati leziunea.

Trebuie sa ridicati usor pleoapa ochiului afectat si sa clatiti cu un pic de apa calduta. In cazul in care puteti observa corpul strain, este bine sa il indepartati cu un servetel umezit.

Totusi, daca nu scapati de senzatia de disconfort, trebuie sa mergeti neaparat la medicul specialist, mai ales ca e posibil sa nu fi indepartat corect sau in intregime corpul strain.

Daca vreti, o alta varianta de a indeparta un corp strain din ochi este sa frecati usor ochiul celalalt, mai ales ca acest aspect provoaca lacrimarea ambilor ochi, corpul putand fi scos astfel.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Primul ajutor in cazul leziunilor ochiului

Lasă un răspuns