Planta ideala pentru afte si rani0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, cancerigen, fitoterapie, planta, rascogea, substante, tanin

Una dintre plantele care efecte terapeutice demonstrate se numeste rascoagea si face parte din flora spontana, nativa din Europa si America de Nord. In Romania, aceasta planta se poate intalni in ariile calcaroase din zonele de sub munte sau in locuri in care au existat incendii de padure.

Planta pentru afte

Planta pentru afte

Aceasta planta are o tulpina dreapta si poate atinge inaltimi de pana la 2,5 m, avand culoarea roscata.

Frunzele ei au nervuri pronuntate, circulare si formeaza bucle care se unesc aproape de marginea exterioara a acesteia. Florile cresc in inflorecenta ramificata, iar culoarea petalelor difera de la roz pana la magenta intens. Expertii sustin ca in cadrul fitoterapiei se foloseste partea aeriana a plantei.

Ce contine rascoagea?

Aceasta planta contine substante chimice precum: tanin, acizi triterpenici, saponine, mucilagii, zahar, polifenoli, ulei volatil, antocianini, vitamina C, dar si saruri minerale.

Rascoagea – Calitati terapeutice

Potrivit specialistilor, principalele calitati ale rascoagei sunt: astringenta, depurativa, hemostatica, diuretica, coleretica, colagoga, diminueaza inflamatiile, curata ficatul si-l reface, ofera suport pentru combaterea afectiunilor prostatei, elimina toxinele din corp, reface rinichii.

Pentru uz intern, aceasta planta este recomandata in cazul unor afectiuni renale sau urinare, pentru tratamentul cancerului, pentru ciroze, diaree, hepatite, enterite, gastrite, hemoragii, incontinenta urinara sau prostatite. In caz de retentie urinara se foloseste aceasta planta sub forma de infuzie si decoct.

Expertii in domeniu afirma ca pentru uz extern, aceasta planta se foloseste cu succes pentru tratarea aftelor, a leucoreei, a ranilor – sub forma de gargara sau sub forma de spalaturi locale cu decoct. In acest caz, se utilizeaza o cantitate mai mare de planta maruntita pentru uzul extern.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Planta ideala pentru afte si rani

Lasă un răspuns