Noutati in privinta diagnosticarii pietrelor la rinichi0 Comments

Publicat in:
Etichete:bolnavi, calculi, computer tomograf, ct, Diagnostic, diagnosticare, ecografie, imagistic, medici, pacienti, pietre, pietre la rinichi, rinichi

In cazul diagnosticarii unei pietre la rinichi, scanarile efectuate cu ajutorul unui computer tomograf nu sunt mai eficiente decat ecografiile, insa acestea sunt mai sigure pentru bolnavi.

Aceasta este concluzia la care au ajuns savantii din SUA, ca urmare a unei cercetari publicate in revista medicala americana New England Journal of Medicine. Potrivit datelor publicate de AFP, fata de ecografiile cu ultrasunete, scanarile computerului totmograf la care deseori se apeleaza, pot sa expuna bolnavii la cantitati mari de radiatii.

Diagnostic pietre la rinichi

Diagnostic pietre la rinichi

Daca tinem cont de eficacitatea lor in detectarea calculilor renali, ecografiile ar trebui sa fie utilizate tot mai mult, a anuntat dr. Rebecca Smith-Bindman, profesor in radiologie si biostatistica la University of California, San Francisco.

Expertul mai spune ca rezultatele savantilor arata faptul ca pacientii trebuie sa efectueze numai un examen ecografic, ci si ca aceasta tehnica imagistica ar trebui sa fie folosita tot timpul prima si mai apoi sa fie facute alte teste, daca medicul considera ca este necesar acest demers.

De cate ori a crescut gradul de utilizare al computerelor tomograf

Folosirea computerelor tomograf pentru diagnosticarea pietrelor la rinichi s-a majorat de circa zece ori in ultimii cincisprezece ani, examinarea fiind efectuata de obicei de radiologi, in timp ce ecografiile sunt facute de medicii de urgenta. In cadrul cercetarii, autorii au repartizat aleatoriu pacientii care se prezentau la camera de urgenta cu simptome de pietre la rinichi, catre una dintre tehnicile imagistice.

Expertii le-au realizat bolnavilor din primul grup o scanare cu computerul, iar celor din al doilea grup li s-a facut ecografie, in timp ce membrilor celui de-al treilea grup li s-a facut un examen radiologic.

Savantii care au facut studiul nu au gasit nici o diferenta in starea de sanatate a celor aproape 2.759 de bolnavi, indiferent de tehnica imagistica utilizata sau de specialitatea medicului care a efectuat investigatia.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 27.00 RONUrtekram bio cocos crema maini 75ml
URTEKRAM BIO COCOS CREMA MAINI 75ML
Contine ulei extravirgin de cocos, unt de shea, acid hialuronic si glicerina vegetala care hidrateaza mainile si intaresc unghiile. Miros natural de ulei de cocos. Cu ingrediente care provin din culturi ecologice COSMOS ORGANIC certificate de ECOCERT Greenlife in conformitate cu standardele Cosmos Organic. Netestat pe animale. Produs certificat vegan.
Ingrediente: apa, aloe vera*, uleiuri vegetale, ulei migdale*, unt shea*, glicerina vegetala**, amidon din porumb*, zinc ricinoleat, ulei cocos*, polizaharide, parfum(uleiuri esentiale si extracte naturale), ulei portocale dulci*,acid hialuronic, hexapeptide, extract magnolie, vitamina E.*= din cultura ecologica; ** =ingredient provenit din sursa ecologica.
Instructiuni de utilizare: Aplicati prin masaj. Evitati contactul cu ochii, in caz contrar clatiti imediat cu apa calduta. Pentru uz extern. Producator: URTEKRAM Int. A/S, DK-9550 Mariager, DANEMARCA. Importator si distribuitor: PLAFAR RETAIL SRL, Bucuresti str.Nicolae Filipescu nr 39-41, et.3, sector 2 tel.:021/315.36.20,www.plafar.net. A se folosi: in termenul indicat pe ambalaj. Ingrediente INCI, lot: vezi ambalaj.
 
  [...] 

Link-uri Sponsorizate

Noutati in privinta diagnosticarii pietrelor la rinichi

Lasă un răspuns