Studiu: Motoarele Diesel pot sa provoace cancer pulmonar0 Comments

Publicat in:
Etichete: cercetare, diesel, franta, grav, masini, poluare, sanatate, studiu

O noua cercetare realizata in Franta de expertii din cadrul Agentiei Internationale de Cercetare in Domeniul Cancerului, cu sediul la Lyon, demonstreaza faptul ca poluarea aerului cauzeaza aparitia cancerului la plamani.

Studiul indica numeroase surse, printre care fabricile care folosesc energie pe baza de carbuni din China, operatiunile agricole din California si masinile diesel de pe Glob.

Motoarele diesel si cancerul

Motoarele diesel si cancerul

Specialistii care au luat parte la teste au afirmat la unison ca oamenii pot suferi de cancer ca urmare a substantelor pe care le inhaleaza din aerul pe care il inspira, atunci cand se afla la plimbare prin oras.

„Aerul pe care il respira cei mai multi oameni a devenit poluat si reprezinta un amestec de substante cauzatoare de cancer”, a declarat seful departamentului IARC, Kurt Straif, pentru Associated Press, atragand atentia asupra faptului ca poluarea aerului reprezinta un risc urias pentru aparitia cancerului pulmonar, pe locul doi dupa fumat.

Aceasta agentie, care reprezinta divizia de cercetare a cancerului din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, precizeaza ca peste 220.000 oameni din toata lumea au murit in 2012 din cauza cancerului provocat la randul sau de aerul poluat.

Ar trebui oamenii sa renunte la automobilele diesel?

Noua cercetare arata faptul ca rezultatele sale se incadreaza intr-o serie de avertismente cu privire la aerul infect pe care il respiram. Simplul gest de a respira reprezinta un risc pentru plamanii nostri si alte organe interne.

„Oamenii ar putea sa renunte la masinile cu motoare diesel de mari dimensiuni, dar este nevoie de implicarea mai accentuata a autoritatilor”, a mai spus Kurt Straif.

Potrivit specialistilor, o ingrijorare majora este prezenta particulelor foarte fine de praf si substante otravitoare care ajung in plamanii nostri. Aceasta reprezinta o problema invocata in principal de cei care se opun folosirii excesive a motorizarilor diesel din cauza poluarii pe care o produc mai ales pe soselele din marile aglomerari urbane.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Studiu: Motoarele Diesel pot sa provoace cancer pulmonar

Lasă un răspuns