Descoperire surprinzatoare: mini-calculatoare in creierul nostru0 Comments

Publicat in:
Etichete:celule nervoase, cercetare, creier, inima, savanti, specialisti

Savantii au realizat o descoperire surprinzatoare, acestia gasind celule nervoase din creierul uman, care functioneaza similar cu niste mini-calculatoare. Potrivit specialistilor de la Univeristatea North Caorlina din Chapel Hill, SUA, aceste celule, care se numesc dendrite, au un rol mult mai important decat s-a crezut pana acum.

Mini-calculatoare in creierul uman

Mini-calculatoare in creierul uman

Neurologii au mai aflat ca dendritele nu sunt doar niste conectori pasivi in creier, ele si proceseaza informatiile pe care le primesc si ulterior le transmit mai departe, potrivit BBC.

Intr-o cercetare publicata in revista Narture, savantii de la North Carolina au demonstrat ca dendritele prelucreaza in mod activ aceste date si au puterea de a multiplica eficient puterea de calcul a creierului.

Aceasta descoperire a fost o surpriza pentru cercetatorii care au luat parte la studiu. „Dintr-o data, aflam ca puterea de procesare a creierului este mult mai mare decat am crezut initial.

Ce au constatat specialistii?

Imaginati-va o inginerie reversibila a unei piese de tehnologie extraterestra si ceea ce ai crezut ca este un simplu conector se dovedeste a fi un fel de tranzistor, ce proceseaza informatii”, a spus coautorul studiului, Spencer Smith.

Conform BBC, studiile efectuate anterior au aratat ca dendritele folosesc anumite molecule pentru a genera impulsuri electrice autonome. Savantii nu erau siguri daca aceste impulsuri erau pur si simplu rezultatul normal al activitatii creierului.

„Toate rezultatele au subliniat aceeasi concluzie. Dendritele nu sunt niste integratori pasivi de intrare senzoriala, ci par a fi niste unitati de calcul, de asemenea”, a explicat expertul.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 44.00 RONDr organic - ulei nuca de cocos - crema maini si unghii x 100 ml flacon dr organic


DR ORGANIC - ULEI NUCA DE COCOS - CREMA MAINI SI UNGHII 100 ML
Anti-age. Hidratare intensa. 
Cu ingrediente bioactive, naturale si organice: ulei din nuca de Cocos, extract din nuca de Cocos, suc din frunze de Aloe vera, unt de Cacao, extract din fructe de Papaya, extract din fructe de Mango, extract din seminte de Cacao, extract din fructe de Mangostan, extract din fructe de Smochin, extract din fructe de Portocal, ulei din coji de Lamaie, ulei de Lime, extract de Vanilie, Vitamina C, Vitamina E. Fara parabeni, SLS, coloranti, parfumuri si conservanti artificiali. Netestat pe animale. Potrivit si pentru vegetarieni si vegani. Combinatia de ingrediente bioactive, naturale si organice impreuna cu uleiul virgin din nuca de Cocos, hidrateaza si hraneste pielea si unghiile.

Instructiuni de utilizare:  Aplicati prin masaj, repetati daca este necesar. Datorita ingredientelor naturale, culoarea si consistenta pot sa varieze de la un lot la altul, fara a fi afectata calitatea produsului.
Pentru uz extern.

Producator: Dr. Organic Ltd J Shed, Kings Road, Swansea SA1 8PL, United Kingdom.

Unic importator si distribuitor: CENTROFARM S.A. Bucuresti, Sos. Pipera 42, et. 9, Sector 2, tel.: 021/315.36.20, www.centrofarm.ro. [...] 

Link-uri Sponsorizate

Descoperire surprinzatoare: mini-calculatoare in creierul nostru

Lasă un răspuns