Nu te bazezi pe instinct in luarea unei decizii? Ar trebui sa o faci! Iata de ce0 Comments

Publicat in:
Etichete: computer, creier, decizie, instinct, medie, uman

Pentru cateva sute de ani, savantii din intreaga lume au studiat atat instinctul, cat si figura intelectului in procesul de luare a deciziilor. O noua cercetare a indicat faptul ca in cazul in care oamenii sunt obligati sa aleaga intre doua optiuni bazate pe instinct, participantii au dreptate doar 90% din timp.

Instinct - luarea deciziilor

Instinct - luarea deciziilor

Profesorul Marius Usher din cadrul Universitatii Tel Aviv din Israel si colegii sai cercetatori sustin ca descoperirile recente pe care le-au facut arata faptul ca intuitia este un instrument puternic si precis.

Potrivit specialistilor, chiar si la nivel intuitiv, o parte importanta a procesului de luare a deciziilor o reprezinta integrarea valorii, daca tinem cont de punctele forte si cele slabe ale fiecarei optiuni de a veni cu o imagine de ansamblu.

„Studiul demonstreaza ca oamenii au o abilitate remarcabila de a aduce valoare cand sunt intuitivi, subliniind posibilitatea ca un sistem specializat in valoare apartine creierului. Acest lucru ar putea fi sistemul operational pe care procesul de luare a deciziilor este construit”, a afirmat profesorul Marius Usher.

Cercetarea a fost realizata cu ajutorul unui ecran de computer pe care au rulat secvente de perechi de numere intr-o succesiune rapida, fiecare grup reprezentand piata bursiera. Astfel, participantii au trebuit sa aleaga ce grup de numere a avut cea mai mare medie.

Creierul uman, un minicomputer

Pentru ca numerele se schimbau atat de repede, participantii nu au reusit sa memoreze numerele sau sa faca unele calcule adecvate, astfel ca au fost nevoiti sa se bazeze pe intuitie. Iar exactitatea raspunsurilor a crescut odata cu prezentarea mai multor date.

Astfel ca sase perechi au avut o intuitie de 65%, iar alte 24 au avut o rata de precizie de circa 90%.

„Intuitiv, creierul uman are capacitatea de a lua mai multe piese de informatii si decide cu privire la o valoare totala”, mai spune expertul.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Nu te bazezi pe instinct in luarea unei decizii? Ar trebui sa o faci! Iata de ce

Lasă un răspuns