Cauzele ingrasarii dupa o dieta0 Comments

Publicat in:
Etichete: cura, dieta, dormit, ingrasare, kilograme, nutritie, pastile, slabit, yo-yo

Multe femei care tin o dieta stricta constata dupa trecerea unui scurt timp de la finalizarea curei de slabit ca pur si simplu se ingrasa si revin treptat la greutatea initiala. Care sunt motivele pentru care nu reusesti iti mentii greutatea castigata si de ce intampla acest lucru? Expertii in nutritie sunt de parere ca organismul uman considera dieta drept o privare de substante nutritive.

Astfel, la finalizarea dietei corpul ajunge sa isi faca rezerve pentru a se asigura in cazul in care va mai fi supus din nou unei astfel deprobleme. Potrivit unor cercetari recente, pentru a preveni ingrasarea dupa o dieta de slabit, este indicat sa ju te infometezi, mai ales ca asa se pot manifesta probleme de sanatate in corp.

Ingrasare dupa dieta

Ingrasare dupa dieta

Trebuie spus ca fiecare om are o anumita necesitate energetica, situata in echilibru cu ceasul intern si cu stilul de viata. Daca vreti sa combateti poftele, este bine sa optati pentru alimentele bogate in fibre si nu in grasimi si zahar.

Este necesar sa manifestati o mai mare atentie la tentatia de a lua pastile de slabit pentru a-ti mentine greutatea. Nutritionistii nu recomanda folosirea unui astfel de pachet de pastile, deoarece au ca efect inhibarea apetitului si pot fi nocive.

Aceste pastile au efecte adverse mai ales pentru cei care sufera de diabet zaharat, tulburari gastrice sau cardiovasculare.

Incearca sa dormi cat mai bine, ca sa iti poti pastra greutatea!

Este bine sa dormi cat mai bine pentru a-ti asigura pastrarea greutatii. O mare parte dintre studii arata faptul ca somnul odihnitor asigura o refacere generala a corpului si poate sa preintampine aparitia bolilor cardiovasculare, oferind suport pentru pierderea in greutate. Timpul mediu de somn este intre 7-8 ore pe noapte, sustin specialistii.

Expertii spun ca hormonul leptina, care regleaza apetitul, este secretat in cantitati mai mari la oamenii care nu dorm suficient sau care acumuleaza oboseala.

Prin urmare, in cazul in care dormi puțin, ti se va face mai repede si mai des foame, iar riscul de a-ti satisface poftele, creste destul de mult.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cauzele ingrasarii dupa o dieta

Lasă un răspuns