Influenta evenimentelor traumatice din trecut asupra comportamentului tau0 Comments

Publicat in:
Etichete: amintiri, cobai, comportament, efecte, evenimente traumatice, stramosi, studiu, SUA, teste, trauma, traumatisme

Potrivit specialistilor, comportamentul poate sa fie afectat de evenimentele traite de generatiile anterioare si nu numai. Mai multe cercetari efectuate pe animale au demonstrat faptul ca frica se transmite de la o generatie la alta printr-o memorie genetica.

Conform experimentelor, oamenii de stiinta au aratat ca o actiune cu caracter traumatic poate afecta ADN-ul din sperma, iar creierul si comportamentul generatiilor urmatoare se modifica.

Influenta evenimentelor traumatice asupra comportamentului

Influenta evenimentelor traumatice asupra comportamentului

Astfel, cobaii care au fost antrenati sa evite un anume miros au transmis aversiunea lor inclusiv catre urmasii acestora. Specialistii sunt de parere ca rezultatele sunt foarte importante in studiul fobiilor si anxietatii, conform BBC. In cadrul testelor, animalele au fost „antrenate“ sa le fie frica de un miros asemanator florilor de cires.

O ehipa de savanti din cadrul Universitatii Emory, SUA, a verificat ce se intampla cu sperma soriceilor. Oamenii de stiinta au obsrevat ca o parte a ADN-ului acestora, care a fost responsabila cu sensibilitatea la mirosul de flori de cires a devenit mult mai activa.

De aceea, urmasii cobailor au demonstrat o sensibilitate crescuta la mirosul florilor de cires si evitau sursa mirosului.

In plus, oamenii de stiinta au mai descoperit si modificari in structura cerebrala. „Experienta unui parinte, chiar inainte de conceptie, a influentat si structura si functionarea sistemului nervos a generatiilor urmatoare“, concluzioneaza raportul.

Studiul explica de ce descendentii au amintiri ale stramosilor lor

Descoperirile studiului ofera dovezi despre modul in care mediul poate produce efecte negative in materialul genetic al individului, lucru care poate fi transmis mai departe.

Expertii sustin ca in acest fel se poate explica motivul pentru descendentii au amintiri ale stramosilor lor. “Nu exista niciun dubiu ca ce se intampla cu sperma si ovulele va afecta generatiile urmatoare“, declara doctorul Brian Dias, unul dintre cercetatori.

Conform savantilor, aceste descoperiri sunt foarte importante pentru studiul fobiilor, anxietatii si stresului posttraumatic.

“Este momentul ca savantii sa ia raspunsul transgenerational uman mult mai in serios. Consider ca nu vom intelege cresterea din ultima vreme a problemelor metabolice, cum ar fi obezitatea sau diabetul, fara o abordare transgenerationala“, a afirmat profesorul Marcus Pembrey, de la Universitatea din Londra, Marea Britanie.

In cadrul cercetarii, specialistii au tras concluzia ca mirosul ajunge in sistemul circulator al cobailor si afecteaza sperma sau se transmite un semnal de la creier catre sperma pentru a modifica ADN-ul.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Influenta evenimentelor traumatice din trecut asupra comportamentului tau

Lasă un răspuns