Cat de importanti sunt prietenii pentru sanatatea ta psihica0 Comments

Publicat in:
Etichete: amici, comunitate, importanta, importanti, prieteni, psihic, sanatate, stare psihica

In intreaga lume, exista persoane care se gandesc ca a-ti face prieteni devine un proces din ce in ce mai lipsit de importanta. Totusi, daca stai sa gandesti acest lucru in amanunt, acum mii de ani, aveam nevoie de prieteni doar pentru a ne ajuta sa vanam, pentru a ne putea procura hrana. In ziua de astazi insa, viata noastra depinde de prieteni si de comunitate! Poti lucra de acasa, ca liber profesionist, fara sa fii nevoit sa vezi nici macar o alta persoana pe langa tine.

De asemenea, poti sa iti comanzi mancare online fara a mai iesi din casa. Si totusi, de ce mai avem nevoie de un prieten bun?

Importanta prietenilor

Importanta prietenilor

Trebuie spus ca aceasta intrebare are un raspuns simplu, daca tinem cont de faptul ca ai nevoie de mai mult decat de alimente pentru a putea trai. Dupa studii indelungate, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca succesul si fericirea pe care le atingem se datoreaza in mare parte prietenilor pe care ii avem.

Psihologii enumera cateva motive pentru care este important sa iti faci prieteni:

Prietenii te motiveaza sa fii mai productiv

Daca ai prieteni apropiati, carora sa le impartasesti visurile tale, esti „predispus” sa faci doar ceea ce trebuie. Cei mai bun prieteni te motiveaza si stau langa tine in momentele mai putin placute pentru a te ajuta sa treci cat mai usor peste ele, spun specialistii.

Amicii sunt cei care te schimba

Conform opiniei savantilor, fiintele umane sunt asemanatoare unor oglinzi. Aceastia afirma acest lucru din cauza faptului ca oamenii sunt flexibili si isi pot schimba comportamentul si obiceiurile in functie de cei pe care ii au aproape. Deseori, vei observa cercuri de prieteni care au obiceiuri, gesturi, expresii comune.

Prietenii tai te tin departe de afectiuni si stres

Daca ai privi cu atentie un grup de amici, ai putea sa observi cum nici macar un membru din interiorul unui grup de prieteni nu pare suparat, iar toti afiseaza acel zambet de parca nu ar avea nici macar o problema. Acel lucru se datoreaza prietenilor care ii inconjoara. O persoana fara prieteni este o persoana bolnava si nu atat din punct de vedere fizic, cat din punct de vedere moral, spun psihologii.

Amicii te pot ajuta sa cunosti persoane importante pentru cariera ta

Imposibil sa nu fi auzit replica „Am eu un prieten care ma poate ajuta”! In clipa cand ai multi prieteni pe care ii intereseaza cariera ta si starea ta de bine vei sti ca vor fi mereu disponibili sa te ajute atunci cand ai nevoie de ei, asa ca problemele tale vor sta departe de tine.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat de importanti sunt prietenii pentru sanatatea ta psihica

Lasă un răspuns