Studiu: De ce sunt femeile mai inteligente decat barbatii?0 Comments

Publicat in:
Etichete: barbati, cercetare, crestere, femei, inteligenta, savant, studiu

Inca din vechime, controversele au persistat in privinta intrebarii: cine este mai inteligent? O femeie sau un barbat? Iata ca un studiu recent arata faptul ca femeile par sa castige aceasta „cursa”.

Cercetarile unui savant de renume mondial, James Flynn, au demonstrat ca femeile sunt mai inteligente decat barbatii.

Femeile sunt mai inteligente

Femeile sunt mai inteligente

Cel putin in cazul testelor IQ. Potrivit specialistului, in general, reprezentantele sexului frumos aveau un scor mai mic cu cinci puncte la testele IQ, insa in ultimul deceniu, lucrurile s-au schimbat destul de mult.

Care este explicatia?

Expertii sustin ca explicatia consta in faptul ca actuala societate moderna ofera mai multe provocari femeilor care trebuie sa faca fata si carierei si familiei, astfel ca reusesc sa se imparta intre mai multe sarcini.

Savantii spun ca in orice caz, inteligenta oamenilor s-a majorat constant in ultima suta de ani, copii invatand la varste tot mai fragede lucruri tot mai complicate. In plus, balanta se inclina catre reprezentantele sexului frumos, pentru ca pana acum acestea erau discriminate si nu isi puteau valorifica potentialul de care dispuneau.

La femei, IQ-ul creste mai rapid!

„In ultimii 100 de ani, rezultatele IQ cresc si la barbati si la femei, insa ceva mai repede la cele din urma”, confirma Flynn. Insa, potrivit savantului, coeficientul de inteligenta nu este genetic si poate fi imbunatatit.

Cresterea medie este de trei puncte in fiecare deceniu, iar diferenta fata de oamenii de acum o suta de ani este de 30 de puncte.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Studiu: De ce sunt femeile mai inteligente decat barbatii?

Lasă un răspuns