Dieta Franceza0 Comments

Publicat in:
Etichete: cum slabesc, dieta, franceza, frantuzoaice, grasime, ingrasare, reguli

Una dintre calitatile frantuzoaicelor, deosebit de interesanta pentru noi, contrazice tot ceea ce stim despre dieta: frantuzoaicele nu se ingrasa, desi dieta franceza include cantitati importante de grasimi, dulciuri si chiar si vin rosu, la fiecare masa.

Dieta franceza

Dieta franceza

Care este secretul dietei franceze, datorita caruia frantuzoaicele nu se ingrasa

Pentru a afla secretul dietei franceze trebuie sa stai de vorba cu Mireille Guiliano – autor al best-sellerului French Women don’t Get Fat (Frantuzoaicele nu se ingrasa) si totodata CEO al companiei care produce probabil cea mai renumita sampanie din lume, Veuve Clicquot.

Mireille Guiliano si-a propus, acum cativa ani, sa initieze o revolutie franceza in Statele Unite, iar astazi supla Mireille, promotoare a dietei franceze, se bucura de un succes extraordinar datorita sfaturilor de nutritie si slabire pe care le ofera. De fapt, succesul acestei carti este atat de impresionant, incat deja i-au fost cumparate drepturile de ecranizare (suntem foarte curiosi cum se poate transforma o carte despre dieta franceza intr-un film?!) si autoarea a mai publicat doua alte carti de retete culinare.

Dieta franceza: Iti permiti din toate, cate putin

Daca macar ai urmarit vreodata un film in care actiunea se petrece in Franta, stii deja ca frantuzoaicele sunt renumite pentru ca petrec ore in sir la restaurante si cafenele, mananca toate bunatatile, beau vin si fumeaza (si fac mult sex, dar nu stim sigur daca si asta are legatura cu dieta franceza). Este adevarat, aceste femei nu isi refuza nimic din ceea ce le poate face placere, dar se pare ca isi cunosc foarte bine masura, fara sa faca excese, este de parere Mireille Guiliano.

Regula 1: Mananca 3 mese pe zi

Primul lucru asupra caruia iti atrage atentia Mireille, daca vrei sa tii dieta franceza, este ca trebuie sa mananci cele trei mese zilnice, in fiecare zi, incepand chiar de astazi! Secretul pentru a avea o silueta de invidiat nu este acela de a te infometa (of, de cate ori am spus-o si noi) ci dimpotriva, de a-i oferi organismului toti nutrientii de care are nevoie, hranindu-l constant.

Numai astfel poti fi sigura ca nivelul metabolismului tau este ridicat (esti eficienta in arderea grasimilor), ca nivelul zaharului de sange este constant (nu suferi de foame brusca si de pofta de dulce) si ca iti mentii energia pe tot parcursul zilei (nu faci excese si nu ai schimbari de stare).

Regula 2: Toate elementele esentiale, la fiecare masa: proteine, grasimi, carbohidrati

Uita de toate mono-dietele din lume (dieta proteica, dieta cu orez, dieta 3-3-3 sau mai stiu eu ce dieta), nu aceasta este solutia pentru a slabi! Corespunzator dietei franceze, mesele tale trebuie sa fie echilibrate si sa contina toate tipurile de nutrienti, pentru ca fiecare este esential pentru functionarea organismului: proteine, carbohidrati, grasimi!

Regula 3: Mananca in cantitati mici

In timp ce romanii sunt obisnuiti sa manance mult (si de cele mai multe ori prost) pentru a se simti bine, Mireille iti recomanda ca de aceasta data sa iti faci un pustiu de bine si sa incepi sa pui accentul pe calitate.

De la branzeturi la ciocolata sau sampanie, in dieta franceza nimic nu iti este interzis – atata timp cat mananci incet si in cantitati mici. Invata sa iubesti mancarea, savureaza fiecare bucatica delicioasa si… mananca putin, fara a te infometa. Asa poti gusta si un (mic) desert dupa masa si iti poti bea si paharul de vin.

Regula 4: Fara gustari rele intre mese

E adevarat, atunci cand iti faci un obicei din a manca de trei ori pe zi nu prea mai suferi de foame sau de pofte, ceea ce este un lucru bun. Orice ai face, incearca sa uit de “a rontai” ceva si mai ales uita de produsele de patiserie, de covrigei, de prajiturele si de suc, atunci cand nu e vremea lor!

Regula 5: Gateste singura, folosind produse proaspete, de sezon

Unul dintre bunele obiceiuri pe care le-am cam pierdut este acela de a gati, acasa – majoritatea femeilor considera ca a gati reprezinta o corvoada, lucru care se traduce prin mese semi-preparate cumparate de la supermarket sau prin a comanda tot felul de mancaruri de la diverse restaurante (indiferent ca este vorba de pizza, shaorma sau mancare chinezeasca, incearca sa te tii departe!).

Am o veste buna pentru tine: a gati a revenit la moda si, mai mult de atat, reprezinta o activitate pe care o poti transforma intr-un ritual. Momentul in care gatesti poate fi impartit cu toata familia (iubitul tau poate curata legumele in timp ce iti povesteste ce a facut la serviciu, copilul tau poate aranja masa, tu poti pregati mancarea in timp ce savurezi si un pahar de vin).

Gateste folosind alimente de calitate, proaspete si de sezon – in cartile de bucate scrise de Mireille aceasta te sfatuieste sa mizezi pe simplitate si sa compui mese simple, din numai cateva ingrediente delicoase.

Regula 6: Fa miscare moderat, dar in fiecare zi

Frantuzoaicele nu sunt atat de dependente de masina ca si noi, deplasandu-se foarte mult pe jos, in fiecare zi. Incearca sa vezi lucrurile astfel: nu trebuie sa te omori la sala, alergand timp de 45 de minute pana nu mai poti respira, este suficient sa iti faci un obicei din a merge pe jos, a urca scarile fara lift si a te plimba cu copii in parc. Nu pare foarte greu, nu?!

Leguma minune din viata francezilor: Prazul

Mireille recomanda ca dieta franceza sa fie inceputa cu doua zile de detoxifiere, in care urmeaza sa mananci doar supa-crema de praz, o reteta delicioasa (de fapt, exista o dieta separata, dieta cu supa de praz).

Mireille este de parere ca prazul reprezinta o leguma extraordinara, miraculoasa, de cele mai multe ori ignorata, desi este verde, plina de vitamine si de fibre, are puterea de a te detoxifia si de a impulsiona procesul de slabire. Mireille iti recomanda sa incluzi prazul, care poate fi gatit in nenumarate feluri, in dieta ta zilnica.

Pentru mai multe detalii despre modul in care poti prepara prazul, citeste dieta cu supa de praz!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta Franceza

Lasă un răspuns