Dieta disociata – dezavantaje0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, cantitativ, contra, corp, cura de slabit, dezavantaje, dieta disociata, metabolism, tendinta

Majoritatea celor care tin o cura de slabire au auzit de tehnica disocierii alimentelor. Potrivit expertilor in nutritie, dietele disociate sunt inca in topul preferintelor multor persoane care vor sa slabeasca.

Desi in tara noastra dietele disociate sunt inca la moda, in strainatate acestea nu se mai aplica. Expertii anunta ca in strainatate trendul acum este cel care spune ca „trebuie sa mancam din toate”, adica asociat si in cantitate mai mica.

Dieta disociata - dezavantaje

Dieta disociata - dezavantaje

Dieta asociata este foarte usor de pus in practica, mai ales ca ne da voie sa mancam cantitati mai mari de alimente si este pe gustul barbatilor carora le place sa aiba portii mai consistente, ne anunta expertii din Marea Britanie.

Prin aceasta disociere, oamenii pacalesc corpul si metabolismul sa nu poata transforma in depozite de grasime un exces de calorii in final. Trebuie spus ca dietele disociate sunt destul de permisive la capitolul „cantitate”. S-a observat ca urmare a unor teste ca persoanele care au tinut mult timp dieta disociata au tendinta de a manca foarte mult cantitativ.

Expertii spun ca unei astfel de persoane o sa-i fie foarte greu in momentul cand asociaza alimentele, sa poata sa puna intr-o portie destul de micuta toate principiile nutritive. Mai mult, aceasta persoana nu va fi satisfacuta de cantitatea mica de alimente.

Disocierea nu poate fi sanatoasa pentru ca organismul nostru chiar are nevoie de toate principiile alimentare, spun specialistii din Marea Britanie. In momentul in care mancam doar un anumit produs, nici satisfactia si nici placerea pentru acea masa nu vor fi la cote optime, iar daca placerea nu este satisfacuta, oamenii vor fi mai frustrati si vor renunta la acest obicei.

Disocierea reprezinta un mic truc!

Multi specialisti spun ca disocierea este pana la urma un mic truc, un mic compromis, adica in loc sa restranga caloriile si cantitatile, oamenii ajung sa restranga diversitatea. Teoria unor specialisti este aceea ca pe termen lung avem de pierdut pentru ca diversitatea creeaza echilibru, de acolo vine sanatatea.

De pilda, corpul trebuie sa faca rost de tot ce are nevoie dintr-o diversitate cat mai mare de alimente. Oamenii trebuie sa fie capabili sa ii puna la dispozitie o gama cat mai larga de produse si el stie singur cum sa procedeze.

In cazul in care disocierea alimentelor este facuta pe o perioada scurta, este clar ca iti da satisfactia ca slabesti. Potrivit nutritionistilor britanici, citati de BBC, in clipa in care noi nu suntem dispusi sa pierdem timp pentru gatit si pentru cumparaturi, este clar ca alimentatia disociata este solutia cea mai lejera.

Expertii sunt de parere ca placerea si simturile noastre sunt supuse unui chin, iar in clipa cand ceva este facut pe energie negativa si nu ne place, nu ne putem astepta la rezultate pozitive. Asadar, un lucru care nu ne place nu are cum sa ne faca prea mult bine.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta disociata – dezavantaje

Lasă un răspuns