Cum folosesc cei deprimati Internetul?Un comentariu

Publicat in:
Etichete: aplicatie, cercetare, deprimati, internet, psihic, studiu, SUA

Daca va petreceti o mare parte a timpului in mediul online si va tot verificati emailul in mod compulsiv sau va uitati la multe videoclipuri, aceste aspecte ar putea sa va arate cateva date despre starea voastra psihica. Un studiu realizat de o echipa de savanti americani, la solicitarea New York Times, arata faptul ca spatiul virtual poate oferi unele indicii despre starea noastra psihica.

Deprimarea si internetul

Deprimarea si internetul

In acest sens, au fost recrutati 216 voluntari din cadrul Universitatii de Stiinta si Tehnologie din Missouri. Initial, acestia au completat un chestionar denumit Center for Epidemiologic Studies Depression Scale, folosit pentru a stabili nivelurile de depresie la oamenii obisnuiti.

Potrivit BBC, acest sondaj a relevat faptul ca peste o treime dintre cei care au luat parte la acest studiu intrunesc criteriile simptomelor specifice depresiei.

In continuarea cercetarii, NYT a solicitat departamentului de informatica al Universitatii sa furnizeze informatii despre traficul participantilor pe internet la nivelul unei anumite perioade a anului, de pilda luna februarie. Asta nu inseamna ca jurnalistii au avut acces la date sensibile, precum continutul cautat pe internet de diferite persoane.

S-a observat ca, cu cat oamenii sunt mai deprimati, comportamentul lor pe internet include utilizarea unor elemente precum nivelul ridicat de partajare a fisierelor de filme si muzica.

Oamenii deprimati se joaca mai mult pe Internet

In plus, o alta descoperire a savantilor citati de New York Times tine de diferentele dintre utilizatorii de internet depresivi si cei mai optimisti. De pilda, s-a observat ca participantii cu simptome depresive tind sa isi verifice foarte des emailul. Acestia sunt dominati de anxietate, care poate fi corelata cu simptomele depresiei.

In plus, s-a observat ca cei deprimati utilizeaza un amalgam de aplicatii pe internet, schimbandu-le foarte rapid, precum emailul, chaturile si jocurile. Potrivit cercetatorilor, acest trend indica dificultatea lor de a se concentra.

Persoanele mai deprimate tind sa se uite la mai multe videoclipuri, sa joace nenumarate jocuri si sa discute online cu alti utilizatori pe retele de socializare sau pe chat. Expertii si-au exprimat speranta ca prin acest studiu sa ajute la dezvoltarea unei aplicatii care poate fi instalata pe calculatorul de acasa sau smartphone-ul personal.

Aceasta aplicatie va avea rolul de a monitoriza modul de utilizare a internetului si ne va avertiza in clipa cand apar simptomele depresiei, iar persoanele mai deprimate se vor putea trata mai repede.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum folosesc cei deprimati Internetul?

Un comentariu

  1. Nu aveti deloc dreptate. Din contra: cei care se consideră sanatosi au astfel de comportamente. Eu sunt depresiva de ceva ani si pot sa spun ca din contra nu am chef de chaturi, am renuntat la toate site-urile de socializare, verific emailul ( pe care nu-l are mai nimeni dintre prieteni ) doar ptr noutati media la care sunt inscrisa. Nu ma joc pe net sau in tlf, pc, doar ma informez si descarc fotografii cu picturi, peisaje, flori, etc. Folosesc internetul in mod constructiv. Si totusi sunt depresiva 

Lasă un răspuns