De ce este bine sa lenevesti?0 Comments

Publicat in:
Etichete: efecte, grecia, griji, job, lenevit, lenevitul, munca, stres, teste

Deseori se aud voci care spun ca persoanele lenese ii inucurca pe ceilalti colegi, dar este important sa stii ca lenevitul are beneficii puternice asupra sanatatii si poate imbunatati calitatea vietii.

Iata cateva dintre efectele pozitive ale lenevitului asupra corpului uman.

Lenevitul - Efecte

Lenevitul - Efecte

Lenevitul previne diabetul zaharat

Expertii au constatat in urma unor studii ca, daca va treziti de dimineata pentru a merge la job, acest demers va poate majora riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2. Daca verti sa preveniti aceasta situatie, trebuie ca in weekend sa petreci mai mult timp lenevind.

Un studiu recent arata faptul ca, din cauza lipsei somnului se pot manifesta simptomele specifice diabetului de tip 2: schimbarea nivelului de zahar din sange, rezistenta la insulina, dar si schimbari ale poftei de mancare.

In cazul in care vreti sa va mentineti starea de sanatate, intervalul de timp destinat somnului trebuie sa fie respectat, dar acest lucru nu este posibil din pricina solicitarilor mari de la job si a societatii in care traim. Lenevitul poate imbunatati functionarea corpului, fiind diminuat riscul de a dezvolta diabetul de tip 2, spun specialistii.

Lenevitul imbunatateste creativitatea umana

In cazul in care esti o persoana careia ii place sa leneveasca, vei reusi sa fii mult mai creativa si vei gasi cea mai simpla metoda de a rezolva sarcinile care iti sunt date. Un celebru om de afaceri, Bill Gates, fondatorul Microsoft, a declarat ca alege intotdeauna persoanele lenese pentru a rezolva treburile dificile, intrucat vor gasi cel mai simplu mod de a o face.

Lenevitul te face sa eviti stresul

Multe studii arata faptul ca lenevitul aduce cu sine lipsa stresului. Activitatea de la job, grijile si solutionarea problemelor casnice sunt cateva dintre cauzele aparitiei starii de anxietate, depresie si chiar caderi nervoase.

Expertii sustin ca stresul cotidian inrautateste starea de sanatate, mai ales ca asa vei putea dezvolta probleme cardiovasculare, metabolice, cancer sau probleme hormonale. De asemenea, daca vei ajunge sa elimini stresul din viata ta, vei ajunge sa iti imbunatatesti starea de sanatate.

O cercetare realizata in Grecia, la Atena, recomanda oamenilor sa isi acorde timp pentru odihna, in fiecare zi, in jurul pranzului. Desi esti poate la job, este recomandat sa iti organizezi timpul in asa fel incat sa ai timp si de odihna. Potrivit cercetatorilor, persoanele care isi respecta cu strictete siesta traiesc mai mult.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce este bine sa lenevesti?

Lasă un răspuns