De ce nu este indicat sa ai un corp mai slab?0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, barbati, corp, femei, gras, grasime, nutritie, sanatate, slab

In zilele noastre multi oameni se infometeaza pentru a arata mai bine si aceasta regula functioneaza mai ales in cazul domnisoarelor si doamnelor. Problema este insa ca lipsa alimentelor poate duce la slabirea corpului si la manifestarea unor afectiuni mai grave in timp.

Corp slab

Corp slab

Expertii in domeniul nutritional sunt de parere ca in timp ce multi oameni fac eforturi sa aiba o talie de viespe, altele raman slabe toata viata si pot manca cat vor. Cu toate acestea, sa fii gras nu este nici estetic, nici sanatos, insa si un corp slab poate reprezenta un semn ca lucrurile nu merg tocmai bine in privinta sanatatii tale.

Indexul de masa corporala

In cazul in care un om poseda un index al masei corporale mai mic de 18,5, inseamna ca greutatea sa este sub limita normala, spun specialistii. Acest indice se calculeaza, daca veti imparti greutatea corporala la inaltimea la patrat. In multe cazuri, cei foarte slabi nu constientizeaza ca sursa problemelor de sanatate este greutatea corporala prea mica.

Potrivit specialistilor, lipsa grasimii corporale este asociata cu pierderea unor chimicale esentiale pentru sanatatea fizica si mentala.

Care sunt cauzele unui corp mai slab?

Expertii mai spun ca una din cauzele subponderabilitatii ar putea fi de natura hormonala, de pilda, o lipsa de estrogen, hormonul responsabil de starea de bine. In plus, reprezentantele sexului frumos au fost predispuse la fractura de sold la varsta mijlocie dintotdeauna, fracturi care pot fi responsabile si pentru decesul in randul persoanelor mai varstnice.

Daca o femeie este mai slaba, atunci densitatea ei osoasa este mai diminuata. Prea putin estrogen face oasele fragile si mai poroase, aspect ce creeaza probleme in timp. Lista continua cu artrita si bolile de inima, avortul spontan, afectiunile pulmonare cronice sau bronsita, pneumonia si astmul.

Pentru barbati, un corp mai slab poate sa duca la stari depresive, cu un efect de demoralizare asupra acestora.

Este necesar sa se faca eforturi intense pentru mentinerea greutatii in limitele normale, si nu doar din considerente estetice, cat mai ales pentru a avea o stare de sanatate mai buna.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce nu este indicat sa ai un corp mai slab?

Lasă un răspuns