Cel mai mare virus din lume0 Comments

Publicat in:
Etichete: cercetatori, coasta, lume, oameni de stiinta, virus

Potrivit expertilor, cel mai mare virus descoperit pana acum a fost gasit in apele Oceanului Pacific, in apropiere de coasta statului Chile. Acesta se numeste „Megavirus chilensis” si este de pana la 20 de ori mai mare decat un virus considerat ca are o marime normala.

Cel mai mare virus din lume

Cel mai mare virus din lume

Potrivit datelor publicate de BBC, virusul care a detinut recordul in privinta marimii, denumit „Mimivirus”, a fost descoperit in anul 1992, in Marea Britanie. Cercetatorii considera ca megavirusul infecteaza, cel mai probabil, amibe, organisme unicelulare, ce plutesc in aceleasi ape, conform unui raport publicat in jurnalul PNAS.

De asemenea, oamenii de stiinta care l-au analizat au concluzionat ca acesta are peste 1.000 de gene. Megavirusul are diametrul de 0,7 micrometri, fiind astfel mai mare decat unele bacterii, potrivit afirmatiilor lui Jean-Michel Claverie, profesor in cadrul Universitatii Aix-Marseille din Franta.

Descoperirea virsului respectiv reprezinta o premiera

„Nici macar nu e nevoie de un echipament de mare finete pentru ca virusul sa poata fi observat; un microscop obisnuit il dezvaluie in toata maretia sa”, a mai afirmat specialistul.

Virusul a fost descoperit langa coasta Las Cruces, dupa ce s-au recoltat niste probe. Pana in acest moment, virusurile au fost descoperite numai dupa ce au imbolnavit oameni, animale sau plante.

Oamenii de stiinta sustin ca aceasta descoperire se poate numi o premiera si deschide o noua platforma de cercetare, savantii demarand cautarile de noi virusuri in mediul inconjurator.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cel mai mare virus din lume

Lasă un răspuns