Consumi carbohidrati in timpul serii? Iata ce se intampla0 Comments

Publicat in:
Etichete: carbohidraţi, lipide, mese, musulmani, nutritie, paste, ramadan

O noua cercetare efectuata in Israel a aratat ca in cazul in care vei manca o portie de paste fainoase in timpul serii vei putea diminua riscul de diabet si boli cardiovasculare. Savantii din cadrul Universitatii Ebraice au efectuat acest studiu dupa ce au observat dieta musulmanilor in timpul Ramadanului. In acest interval de timp, musulmanii postesc ziua si consuma multi carbohidrati in cursul serii.

Carbohidrati seara

Carbohidrati seara

La ce ajuta carbohidratii?

Carbohidratii reprezinta o sursa excelenta de energie si printre acestia se numara pastele integrale, painea, orezul si boabele de fasole, mazare sau linte.

Oamenii de stiinta israelieni au aflat ca aceasta dieta majoreaza nivelul de satietate si influenteaza productia de hormoni asociati cu factori de risc ai infarctului miocardic. Aceste lucruri califica regimul mentionat ca promitator pentru cei care doresc sa piarda din kilograme.

Conform specialistilor, ideea acestei noi diete a venit observand obiceiurile musulmanilor in timpul Ramadanului, cand acestia nu mananca nimic toata ziua si consuma mese bogate in carbohidrati.

Potrivit expertilor, acest aspect poate duce la modificarea modului in care este secretata leptina in organismul uman.

Cum a decurs studiul?

Cercetarea a fost efectuata pe o echipa de 78 de politisti care au fost impartiti in 2 grupuri, in care primii urmeaza dieta de tip Ramadan, iar ceilalti o dieta cu carbohidrati consumati in timpul zilei.

Dupa 180 de zile, savantii au analizat efectele dietelor asupra secretiei hormonilor: leptina, hormonul satietatii, grelina, hormonul foamei si adiponectina si conexiunea dintre obezitate, rezistenta la insulina si sindromul metabolic.

Acestia au aflat ca dieta Ramadan a cauzat schimbari pozitive in profilul hormonal al persoanelor, care au avut parte de mai putina foame si greutate mai buna fata de cei care au urmat dieta de slabire controlata. S-a constatat o imbunatatire a nivelului de zahar din sange, a lipidelor si a inflamatiilor.

Potrivit nutritionistilor, aceasta descoperire arata avantajul concentrarii carbohidratilor la masa de seara, mai ales pentru cei care prezinta risc crescut de diabet sau boli cardiovasculare datorate obezitatii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Consumi carbohidrati in timpul serii? Iata ce se intampla

Lasă un răspuns